"Okusi varaždinskog kraja" nije samo puka kuharica, ona donosi puno više

VV | 21.11.2022. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

U Zalogajnici Šanjek u Varaždinu danas je predstavljena knjiga "Okusi varaždinskoga kraja".

- Ideju za kreiranje ove knjige dali su kuhari i predstavnici restorana kada smo s njima dogovarali recepte za tradicionalnu manifestaciju Dani okusa varaždinskoga kraja - istaknuo je urednik knjige Borislav Šimenc te dodao da ova knjiga nije "samo“ kuharica jer sadrži posebne priče kroz koje se, uz recepte, predstavljaju i ljudi koji stoje iza njih, te objekti gdje se jela mogu kušati.

Zamjenica župana Varaždinske županije, Silvija Zagorec je istaknula najvažniju stvar u knjizi, a to su ljudi, odnosno kuhari, te dodala da njima možemo biti zahvalni na ovim tradicionalnim receptima jer se trude sačuvati našu tradiciju, naša tradicionalna jela.

Ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u pripremi ove knjige su Restoran Arabela, Restoran August, Restoran Bedem, Restoran Bernarda, Restoran Garestin, Seosko domaćinstvo Grešna pilnica, Hotel La'Gus, Hotel Minerva, Restoran i zalogajnica Šanjek, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Restoran Verglec, Restoran Vila Toplissa i Restoran Zlatne gorice.

Knjiga je, u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije, realizirana u nakladi varaždinske tvrtke DMK Vall 042, a u njoj je predstavljeno 14 restorana, svaki sa po tri recepta, na ukupno 90 stranica s elegantnim tvrdim uvezom. Dodana vrijednost ove knjige je i u činjenici da je tiskana dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da može poslužiti i kao lijep poklon prijateljima ili poslovnim partnerima bilo iz Hrvatske ili iz inozemstva.

Knjigu je moguće kupiti u suvenirnici Varaždinskih vijesti na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu po cijeni od 199,66 kuna, odnosno 26.50 eura, ili pak za količine od pet ili više komada direktno kod nakladnika kontaktom na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.