Vinarije Belović i Benvenuti pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vinarije Belović i Benvenuti pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

VV | 18.8.2022. u 10:33h | Objavljeno u Društvo

Špancirfest, festival dobrih emocija koji je po mnogima zaslužan za najzabavnije dane u Varaždinu tijekom godine, počinje u petak, ali Vinski grad, koji je postao neizostavni njegov dio, a i jedan od neprepoznatljivijih, otvara svoja vrata za posjetitelje već danas, i to od 17 sati.

Među tridesetak izlagača podno zidina Staroga grada su i vinarije Belović te vinarija Benvenuti, koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Vinogradarstvo i podrumarstvo Belović jedno je od najpoznatijih u Železnoj gori, odnosno vinorodnoj općini Štrigova. Damir Belović s ponosom ističe stoljetnu obiteljsku tradiciju proizvodnje vina, koja su osvojila najviša priznanja i šampionske naslove na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima, odnosno izložbama.  Od sorti, nude sauvignon, traminac, silvanac zeleni, rizling rajnski, muškat žuti, chardonnay, graševinu, šipon...  A u kvalitetu Belovićevog Pinota crnog moći će uvjeriti nesretniji čitatelj koji na našoj Facebook stranici lajkaju ovu objavu, odnosno osobu  tagiraju osobu koju vode sa sobom. Butelju treba preuzeti danas do 20 sati u njihovoj kućici u Vinskom gradu.

I još jedan čitatelj moći će danas do 20 sati preuzeti butelju vina, i to Benvenuti Malvaziju u kućici, naravno, vinarije Benvenuti, koja se  nalazi u sklopu obiteljskog doma u Kaldiru. Tu Malvazija, Rose, Muškat San Salvatore i druga vina dozrijevanja na tradicionalne načine, u starim i aromatski neutralnim hrastovim bačvama, a nakon što su spravljena od grožđa iz njihovih vinograda na nekim od najviših pozicija u Istri. U jednom od njih, kako ukazuju Albert i Nikola Benvenuti, pronađen je vrč za vino iz antičkog perioda, koji se čuva u muzeju u Trstu!

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s krostinima najsretnije dobitnike butelja, ali i njihovu pratnju, dakle dva puta po dvije osobe!