Održana Radionica "Otkrijmo jedni druge" udruge Ana

vv | 26.9.2024. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

U Novom Marofu je u utorak, 24. rujna, održana još jedna radionica za djecu u organizaciji Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima, a pod pokroviteljstvom Grada Novi Marof. Iako je izgledalo da zbog lošeg vremena neće biti moguće održati radionicu za djecu pod nazivom "Otkrijmo jedni druge", ista je usprkos svim teškoćama održana na pozornici ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin. Tako su djeca dobila leksikon koji je personalizirao i odgovarao na pitanja o sebi, a potom su na drugom papiru koji su dobili su nacrtali sebe i predstavili se kako su željeli. Ova radionica je bila ispunjena raznim emocijama jer voditeljica Sara Maltar je ove godine posljednji puta istu vodila te odlazi na daljnje školovanje, pa je do drugog ljeta neće biti u Novom Marofu. Radionice u Novom Marofu će nastaviti voditi Magdalena Mudri.  

- Zadnju radionicu u mjesecu rujnu posvetili smo boljem upoznaju i otkrivanju jedni drugih kroz temu "Otkrijmo jedni druge". Najbolji način za spoznavanje zanimljivosti o svakom proveli smo kroz zabavne leksikone s pitanjima poput: Koje je tvoje najdraže jelo/boja/životinja?, Tko je tvoj najbolji prijatelj?, Što voliš raditi u slobodno vrijeme?, i slično. Popunjavanje leksikona potaknulo je razgovor među sudionicima te su se spoznavale sličnosti  i razlike. Uz leksikon pridodana je i aktivnost crtanja samog sebe, odnosno crtežom prikazati sebe drugima na način na koji djeca to sama žele. Poticali smo slobodu izražavanja i maštu te ujedno svijest o samome sebi jer znamo da ponekad ne posvećujemo puno pažnje prema sebi kao osobi i našim ambicijama, željama, snovima. Ovo je ujedno bila i moja završna radionica za ovu ljetnu sezonu te sam se teška srca oprostila od sve djece i divnih ljudi koji su omogućili da se ovi projekti realiziraju. Ovom prilikom zahvaljujem se Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima na iznimnom trudu, prednosti i volji da se radionice djeci predstave na zanimljiv i kreativan način. Iskustvo koje sam stekla je neprocjenjivo i nadam se skorašnjoj ponovnoj suradnji. Pozivam i na daljnje sudjelovanje u radionicama jer sam sigurna da nakon posjeta nećete zažaliti, već ćete se ponovno htjeti vratiti - rekla je Sara Maltar. 

- Ova zadnja radionica sa Sarom mi je bila jako lijepa jer smo crtali sebe i odgovarali na pitanja Što volimo jesti?  Koja boja nam je najdraža i što volimo raditi u slobodno vrijeme. Draga Sara ova ljetna sezona nam je bila jako lijepa s tobom i želimo još puno puno radionica imati s tobom kao i do sada - rekla je Melani Živko. 

- Djeca su u sklopu radionice dobila leksikon koji su personalizirali te su odgovarali na pitanja o sebi. Drugi dio radionice se sastajao od zadataka da djeca sudionici na drugi papir nacrtaju sebe i predstave se na način na koji oni žele. Osim navedenih aktivnosti, djeca sudionici su provodili vrijeme na otvorenom igrajući se i istražujući prirodu. Smatram kako je ova radionica bila vrlo uspješna, a najbolji pokazatelj tome su dječji osmjesi. Radionica je na mene ostavila vrlo lijep i snažan dojam te s veseljem iščekujem iduće aktivnosti - rekla je Magdalena Mudri. 

- Baš sam zadovoljna da je ove Radionice za djecu podržao Grad Novi Marof. Jako mi je teško kad nam bilo koja ovako mlada i sposobna osoba poput Sare Maltar ode, zbog školovanja ili bolje plaćenog posla. Voljela bi da možemo zaposliti tim tih mladih ljudi, no sredstva koja ima udruga Ana zasada nam to nažalost ne dozvoljavaju. Nikad se ne zna. Možda jednog dana ostvarimo plan da si možemo te danas studente, sutra stručnjake i zaposliti. Ovom prilkom pozivam roditelje da uključe djecu u aktivnosti Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima, a za prijavu mogu mi se i osobno javiti na broj 095/365-65-07. Dobrodošla draga djeco i roditelji. Tko se god pita kako da mu dijete korisno, zabavno i poučno provede svoje vrijeme, odgovor su upravo naše radionice u Novom Marofu. Grad Novi Marof ima sjajnog gradonačelnika Sinišu Jenkača, pa vjerujem da će ulaganje u djecu i mlade kroz aktivnosti Ana - udruge za pomoć djeci i obiteljima se nastaviti i u nadolazećim godinama. - kazala je Ana Duga, predsjednica Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima

Označeno u
Galerija slika