Održan susret svećenika i djelatnika PU Varaždinske

Varaždinske vijesti | 21.6.2024. u 14:12h | Objavljeno u Društvo

Na inicijativu svećenika Zdravka Boraka, zavičajnog iz župe Križovljan i policijskog službenika PU Varaždinske Vjekoslava Vincekovića pred tridesetak godina započela su druženja uz igranje malog nogometa, a ostajući vjerni tradiciji i druženju kolege svećenici i djelatnici PU Varaždinske susrete su nastavili i nakon smrti inicijatora.

Vlč. Zdravko stradao je u prometnoj nesreći dok se vračao s euharistijskog slavlja u Osijeku i susreta s papom Ivanom Pavlom II. u subotu 7. lipnja 2003. godine, a iste godine preminuo je i policijski službenik Vjekoslav Vinceković.

Susrete koje su započeli Zdravko i Vjekoslav nastavili su održavati kolege, a na početku susreta posjete se grobovi inicijatora susreta.

Ove godine susret je održan u ponedjeljak, 17. lipnja 2024. godine. U prvom dijelu, u 17 sati, na groblju u Petrijancu zapalile su se svijeće na grobu Vjekoslava Vincekovća, a potom u Cestici na grobu preminulog Zdravka Boraka.

Na groblju u Cestici molitvi na grobu vlč. Zdravka bili su prisutni i obitelji inicijatora susreta, kao i svećenici cestičkih župa, vlč. Mario Filipović iz župe Sveta Barbara Natkrižovljan i vlč. Zorislav Šafran križovljanski župnik, a u ime Općine Cestica svijeću je zapalio zamjenik predsjednika vijeća Općine Cestica Ivan Bednjanić Bunić.

Nešto iza 18 sati sudionici susreta uputili su se prema stadionu „Graba“ igralištu nogometnog kluba Polet Cestica. Dogovoreno je da utakmica traje 2 puta po 25 minuta, a utakmicu je sudio Mario Zebec iz Lovrečana.

Za selekciju svećenika, selektor Krešo Žinić, igrali su: Ivica Mađer, Zdravko Gašparić, Kristijan Stojko, Josip Starčević, Josip Benko, prof. Alojz Čubelić, dr. Damir Erceg i Darko Banfić, a u stručnom stožeru bili su Josip Banfić i Vlado Borak.

Za selekciju PU Varaždinske igrali su Sandro Špiranec, Mario Tekić, Ivica Vuković, Željko Cerovčec, Patrik Žganec, Josip Gavranović, Zvonko Pintarić, i kapetan Mario Medenjak, dok je selektor bio Siniša Brkinjač.

Iako rezultat nije bio u prvom planu bolji u realizaciji stvorenih prilika pokazali su se nogometaši selekcije PU Varaždinske koji su pobijedili rezultatom 3:0. Nakon odigrane utakmice druženje je nastavljeno na posjedu Ivana i Marije Banfić na Falinić Bregu.