6. Impuls poezija špancira: Pjesnici oduševili publiku u atriju Franjevačkog samostana Foto: Krešimir Đurić

6. Impuls poezija špancira: Pjesnici oduševili publiku u atriju Franjevačkog samostana

Julijana Marčec | 31.8.2020. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U atriju Franjevačkog samostana prošlog je utorka, 25. kolovoza, održan 6. Impuls poezija špancira, pjesnička večer na kojoj su svoje nove zbirke pjesama predstavili akademik Luko Paljetak i fra Ivan Kramar.

Na pjesničkoj večeri u organizaciji Udruge Ritam misli akademik Paljetak publici je predstavio pjesme iz zbirke „Pitomi urlici” za koju je kazao kako je nastala u za njega teškim trenucima.

- U ovoj zbirci ima i sjetnih i težih tonova, no ona je na tragu onoga što ja godinama radim baveći se vezanim stihom, stihom koji poštuje riječ i glazbu, koji ne zamućuje smisao, ali koji nije ni previše otvoren da bi se na prvu moglo razumjeti sve što je u pjesmu smješteno – rekao je akademik dodavši kako rado dolazi u Varaždin jer je to grad koji je svjestan sebe i koji ima što ponuditi – svoje lijepe trgove, parkove, ljude, nebo i ptice – što je dovoljno za poeziju.

Da se rado vratio u Varaždin na poziv akademika i organizatora rekao je fra Ivan Kramar koji je predstavio svoju šestu zbirku „Čavli zime”.

- Ponovno sam u Varaždinu i oduševljen sam odazivom publike, jer to samo potvrđuje da je Varaždin grad kulture odnosno da kultura u njemu, zahvaljujući i angažmanu pojedinaca, živi – rekao je Kramar.

Ljubitelji poezije u atriju Franjevačkog samostana uživali su i u stihovima Mirne Weber, Ljiljane Vuglač, Lidije Puđak, Enesa Kiševića, Ernesta Fišera, Jose Živkovića i Nenada Slukića, a za glazbeni se dio pobrinula izvrsna mlada gitaristica Divna Šimatović. Publiku i sudionike uvodno je pozdravio fra Goran Malenica, a kroz program su vodili Edita Kutnjak Zlatar, Ljubica Ribić i Milan Novak.

impuls_spancir_luko_paljetak_1.jpg

impuls_spancir_luko_paljetak_2.jpg

impuls_spancir_luko_paljetak_3.jpg

impuls_spancir_luko_paljetak_4.jpg