Obitelj iz Gore kod Petrinje smještena u stambeni kontejner koji je osigurao Grad Lepoglava Foto: Grad Lepoglava

Obitelj iz Gore kod Petrinje smještena u stambeni kontejner koji je osigurao Grad Lepoglava

Varaždinske vijesti | 26.1.2021. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

S velikom su radošću, srećom, pokojom suzom, ali prije svega s velikom su zahvalnošću članovi obitelji Trdenić iz mjesta Gora kod Petrinje dočekali stambeni kontejner koji im je iz Grada Lepoglave dopremljen 22. siječnja u dvorište kuće koja je oštećena za vrijeme razornog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Banovinu.

lepoglava_kontejner_gora_07.jpg

Sve dok kuća ne bude obnovljena i ponovno sigurna za život, dopremljen će kontejner biti novi dom ovoj mladoj četveročlanoj obitelji s dvoje djece koja ne gubi nadu i vjeru u bolje sutra. A da ga što lakše dočeka pobrinuo se Grad Lepoglava osiguravši im toliko potreban siguran prostor za život.

lepoglava_kontejner_gora_01.jpg

- Do sada smo bili smješteni u kampicu u kojoj nam je bilo hladno što je posebno teško bilo za djecu. Ništa nam drugo ne treba već samo da nam bude toplo i da smo na sigurnom kada se tlo trese, a trese se stalno. Ovo nam puno znači. Kontejner je nov i sve je u njemu novo. Oduševljeni smo – s neizmjernom je zahvalnošću upućenom svima koji su im osigurali topli i siguran privremen smještaj rekla Mirela Trdenić.

lepoglava_kontejner_gora_13.jpg

- Ovaj razoran potres izazvao je i štete na području Grada Lepoglave, no to nas nije spriječilo da pružimo pomoć onima koji su u najvećoj mjeri pogođeni ovom katastrofom. Uz već ranije prikupljenu humanitarnu pomoć za potresom pogođeno područje, odlučili smo osigurati i kontejner za privremeni smještaj jedne obitelji na Banovini. U dogovoru s tamošnjim predstavnicima lokalne zajednice koja još od ranije povezana s našim gradom u kojem su u vrijeme Domovinskog rata tamošnji gospodarstvenici preselili svoju gospodarsku djelatnost, odlučili smo se za obitelj Trdenić. Ujedno, ovo je i primjer dobre prakse suradnje jedinice lokalne samouprave i lokalnih gospodarstvenika koji su prepoznali potrebe stradalih i uključili se u zajedničko pružanje pomoći. Ujedno je to i primjer suradnje dviju jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Lepoglave i Općine Klenovnik koje su se udružile u pomaganju stradalima – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji je u društvu načelnika Općine Klenovnik Mladena Blaška, predvodio izaslanstvo Grada Lepoglave u kojem su bili i zamjenik gradonačlenika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić te vijećnici Marija Ribić i Stjepan Vresk, a koje je dopremilo stambeni kontejner u Goru.

lepoglava_kontejner_gora_12.jpg

Kontejner u kojem se uz zajednički prostor za boravak nalazi i sanitarni čvor s kupaonicom i svim potrebnim priključcima, izradila je tvrtka Lorena projekt iz Lepoglave. Prvi je to u nizu stambenih kontejnera koje će ova tvrtka izraditi u narednom razdoblju, a što je potvrdio i njen direktor Zvonimir Šoštarek. Kontejner je otkupio Grad Lepoglava, Općina Klenovnik ga je opremila opremom nužnom za život četveročlane obitelji, a u Goru ga je dopremila tvrtka HIS iz Višnjice.

lepoglava_kontejner_gora_20.jpg

Uz stambeni kontejner, obitelji Trdenić ovom je prigodom dostavljena i druga pomoć, a gradonačelnik Škvarić istaknuo je da s ovom donacijom neće iz Grada Lepoglave prestati pristizati pomoć za stradale u potresu na Banovini.

lepoglava_kontejner_gora_21.jpg

lepoglava_kontejner_gora_22.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci