Obilježena 42. godišnjica varaždinskog planinarskog društva HPD "MIV"

Varaždinske vijesti | 8.6.2022. u 17:36h | Objavljeno u Društvo

U sjećanje na 4. lipanj 1980. godine, kada je osnovano Hrvatsko planinarsko društvo “MIV”, protekle subote članovi su veselo i u prirodi, proslavili 42. godišnjicu postojanja i kontinuiranog rada društva.

U velikom broju i rasponu godina starosti od 7 do 87, okupili su se u Varaždinskim Toplicama i nakon pozdravnog govora, formirane su dvije planinarske rute.

Prva grupa planinara krenula je prema Gornjoj Rijeki i uspon na vrh Pecana 624 m n/v, uz povratak preko Ljubelja i Pišćanovca do Varaždinskih Toplica.

Druga, brojnija grupa, krenula je prema Aquae Iasae, značajnom rimskom naselju sa izvorom ljekovite, termalne sumporne vode, zatim kroz Lječilišni park, pa dijelom najstarije vinske ceste u Hrvatskoj – prema seljačkom domaćinstvu “Vitezove gorice”, gdje je bio kratak odmor i okrijepa te povratak u Varaždinske Toplice.

Na kraju druženja, da bi se iskazala zahvalnosti poštovanje za dugogodišnji predani rad u društvu i doprinos u razvoju planinarstva, jubilarcima su uručene diplome sa brončanim, srebrnim i zlatnim znakom.

Iz Hrvatskog planinarskog društva “MIV” pozivaju sve zainteresirane buduće planinare, da im se priključe svake srijede u Trakošćanskoj ulici 24, od 18 do 19 sati na tjednim sastancima ili potraže informacije na stranici https://hpdmiv.hr

Galerija slika