Novo radno vrijeme Muzeja hrvatskog vatrogastva u Varaždinu Foto: Muzej vatrogastva

Novo radno vrijeme Muzeja hrvatskog vatrogastva u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 31.10.2023. u 18:29h | Objavljeno u Društvo

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) otvara svoja vrata za posjetitelje svaki radni dan od 8:00 do 15:00 sati. Za posjet u drugom terminu, kao i za organiziranje stručnog vodstva, potrebna je prethodna najava. Posjet Muzeju je besplatan. Moguće je posjetiti Muzej uz društvo kućnog ljubimca.

Muzej hrvatskog vatrogastva nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja opreme i napredovanja same vatrogasne organizacije. Muzej se rasprostire na 400 m² prostora, a u stalnom postavu je oko 300 predmeta – od vatrogasnih pumpi do odora, fotografija i dokumenata.

Muzej_Vatrogastva_varazdin_30102023_2.jpg

Uz stalni postav, do kraja godine moguće je pogledati edukativnu izložbu u sklopu EU projekta SILVANUS, koji za cilj ima unapređenje zaštite šuma od požara, kroz uvođenje novih tehnologija.

- Kako je 2024. godina velikih obljetnica za hrvatsko vatrogastvo, Noć muzeja započinjemo u svečanom tonu, kada ćemo otvoriti izložbu posvećenu desetoj obljetnici rada obnovljenog postava Muzeja. U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu djelovanju najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj, Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu koji slavi 160. obljetnicu. Pozivamo vas da posjetite Muzeju hrvatskog vatrogastva i saznate nešto novo o razvoju vatrogastva i njegovoj ulozi u društvu - poručili su iz muzeja.

Za više informacija pogledajte: www.mhv.hr
Virtualna šetnja po Muzeju hrvatskog vatrogastva: https://mhv.hr/virtualna-setnja/

Muzej_Vatrogastva_varazdin_30102023_3.jpg

Muzej_Vatrogastva_varazdin_30102023_1.jpg

Muzej_Vatrogastva_varazdin_30102023_4.jpg

Video sadržaj