Novi Marof: Bivši centar za socijalnu skrb uređuje se za potrebe udruga

VV | 11.12.2020. u 09:02h | Objavljeno u Društvo

Nakon što je u Novom Marofu izgrađen novi objekt Centra za socijalnu skrb, stari objekt, kako je bilo i najavljivano, uredit će se i na korištenje predati udrugama.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u utorak je potpisao ugovor za izvođenje radova na uređenju prostora bivšeg Centra za socijalnu skrb, s uređenjem pristupne rampe, s vlasnikom obrta za graditeljstvo „Alvin” iz Ljubešćice, Alvinom Barjaktarevićem.

Vrijednost radova je 595.710,50 kuna. Rok za završetak radova je četiri mjeseca.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo jedan korak više u osiguravanju adekvatnih uvjeta za djelovanje novomarofskih udruga.

- Ne treba posebno podsjećati koliko su aktivne naše udruge. Od branitelja, mladih do umirovljenika. Aktivnosti i djelovanje udruga u gradskoj sredini kao što je Novi Marof zaslužuju primjerene uvjete. Uređenjem i opremanjem objekta u kojem je nekad bio Centar za socijalnu skrb dobit će upravo to - izjavio je gradonačelnik Jenkač te dodao da se u Novom Marofu vrlo dobro promišlja što se i kako može napraviti te također iskoristiti sredstva iz više izvora.

Naime, Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo je Gradu Novom Marofu sredstva za projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom odnosno za ugradnju koso podizne sklopive platforme u prostoru za potrebe udruga u Novom Marofu. Odobreno je 70.000 kuna.

S druge strane, u Novom Marofu se, nakon uspješne provedbe projekta „Evergreen 54+“, provodi još jedna projekt kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda „Nemirni uMirovljenici“, koji pokazuje spremnost, ali i važnost da se umirovljenička populacija aktivno uključi u društveni život zajednice. Uređenje prostora za udruge u bivšem objektu Centra za socijalnu skrb samo je jedan djelić tog mozaika.

ugovor_centar_socijalna_skrb_1.JPG

ugovor_centar_socijalna_skrb_2.JPG

ugovor_centar_socijalna_skrb_3.JPG

ugovor_centar_socijalna_skrb_4.JPG

ugovor_centar_socijalna_skrb_6.JPG