Neven Bosilj najavio obnovu Gradske vijećnice povodom 500. godišnjice Foto: Martin Novosel

Neven Bosilj najavio obnovu Gradske vijećnice povodom 500. godišnjice

VV | 6.9.2022. u 16:19h | Objavljeno u Društvo

O brojnim aktualnostima u radu varaždinske Gradske uprave i gradskih poduzeća novinari su danas bili informirani nakon radnog kolegija kojeg su gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković održali s pročelnicima upravnih odjela i direktorima gradskih poduzeća.

Gradonačelnik je najavio obnovu Gradske vijećnice u ukupnoj vrijednosti 7 milijuna kuna (2 milijuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 5 milijuna iz gradskog proračuna) kako bi zgrada zablistala slijedeće godine kada se obilježava njena 500-godišnjica.

Također je najavio postavljanje 35 polupodzemnih spremnika za otpad na 35 novih lokacija za što je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobiveno milijuna kuna. Uz postojećih 65, u gradu će biti više od sto polupodzemnih spremnika pa će sve višestambene zgrade imati moderne spremnike za otpad. 

Osiguran je i novac za saniranje divljih odlagališta otpada. Gradonačelnik je također najavio konačno uređenje Habdelićevog trga gdje bi radovi trebali biti završeni do kraja veljače slijedeće godine, a Ulica Vatroslava Lisinskog će biti svečano otvorena za Dan grada.