Natalija Martinčević sudjelovala na summitu Krimske platforme

VV | 25.10.2022. u 18:01h | Objavljeno u Društvo

Saborska zastupnica Natalija  Martinčević kao novo izabrana predsjednica Izvršnog odbora Nacionalnegrupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji  sudjelovala je na summitu Krimske platforme.

Na zamolbu ukrajinskog parlamenta (Verhovne Rade), a uslijed ratnog stanja u Ukrajini, Hrvatski sabor imao je čast biti sudomaćinom Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme. Tako je upravo u Hrvatskoj, 25. listopada 2022., inaugurirana parlamentarna dimenzija Međunarodne krimske platforme kao najvećeg međunarodnog događaja na parlamentarnoj razini u povijesti Republike Hrvatske. Na summitu u Zagrebu sudjeluju 42 delegacije iz 32 države.

Martinčević se susrelasNancyPelosi, predsjednicom Zastupničkog doma Sjedinjenih Država ipredsjednikom parlamenta  Ukrajine Verhovne Rade, RuslanomStefančukom.

Radne sastanke zastupnica Martinčević održala je s predsjednikom Interparlamentarne unije  DurantePachecomte AnicomDjamić, izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom Republike Hrvatske u Ukrajini. Na sastanku sPachetom Martinčević je najavila aktivno sudjelovanje i jače pozicioniranje Hrvatske unutar Interparlamentarne unije.

Na samom summitu prisutnima se uz predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića  i premijera Andreja Plenkovića, video vezom obratio i predsjednik Ukrajine VolodimirZelenski. I na ovom je summitu usvojena Zajednička deklaracija.

Galerija slika