Nakon zlata iz matematike i dva srebra iz kemije i fizike, Mila Maretić odlazi na matematičku olimpijadu! Foto: Ilustracija/Centri izvrsnosti Varaždinske županije

Nakon zlata iz matematike i dva srebra iz kemije i fizike, Mila Maretić odlazi na matematičku olimpijadu!

VV | 25.5.2022. u 16:22h | Objavljeno u Društvo

Varaždinka Mila Maretić, polaznica centara izvrsnosti i učenica osmog razreda VI. OŠ Varaždin, nastavlja nizati sjajne uspjehe.

Na Hrvatskoj juniorskoj olimpijadi osvojila je drugo mjesto i time postala članica ekipe Hrvatske za Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu koja će se održati u Sarajevu od 28. lipnja do 3. srpnja ove godoine.

Mila je ove godine već osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz matematike, drugo mjesto na Državnom natjecanju iz kemije, drugo mjesto i prvu nagradu na Državnom natjecanju iz fizike, a bila je i dio tročlane ekipe koja je osvojila prvo mjesto u ATOM ligi, ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije.

- Čestitke Mili i obitelji Maretić te njezinim mentorima Dariu Maltarskom, Davoru Dukariću i Tamari Srnec. Mili i ekipi želimo puno medalja u Sarajevu! - poručio je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike.