Nakon priznanja za 'Najljepši školski vrt', Parkovi i Dječji vrtić Varaždin nastavljaju suradnju

| 8.4.2024. u 11:42h | Objavljeno u Društvo

Suradnja Parkova i Dječjeg vrtića Varaždin - objekt Kućan, rezultirala je priznanjem za 'Najljepši školski vrt' za poseban element - drvored. O ovom priznanju koje dodjeljuju HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ali i o budućim planovima govorili su predstavnici Grada Varaždina i direktorica Parkova Jelena Sekelj.

Od otvaranja objekta DV Kućan u jesen 2020. godine suradnja s tvrtkom Parkovi rezultirala je sadnjom drvoreda hrastova i grabova uz ogradu vrtića, osiguravajući tako izvore hlada za djecu i educirajući ih o važnosti sadnje stabala. Vanjski prostor vrtića oplemenjen je povrtnjakom, cvjetnjakom i voćnjakom, uz sudjelovanje odgojitelja, roditelja i djece. Uz to, danas su Parkovi zasadili grmlje u dvorištu vrtića, kao dodatni poticaj vrtiću te nagradu za primljeno priznanje.

- Razvijamo ljubav prema prirodi kod djece i ono što je nama u Parkovima posebno bitno je da djeca uče čuvati prirodu, tako da sve ovo što mi radimo na zelenim površinama znamo da ostavljamo u dobrim rukama. Od srca im čestitam na nagradi jer je konkurencija bila velika, natjecalo se preko 100 ustanova i kada smo čuli da je ovaj vrtić dobio nagradu, odmah smo rekli da idemo smisliti nešto novo i u dogovoru s voditeljem smo odlučili da ovdje sadimo grmlje. Pomoći ćemo također s pripremom visoke grede, pa će onda saditi i suncokret, heljdu i kamilicu, a donijeli smo i sadnice da dodatno urede cvijetnjak - rekla je između ostalog direktorica Parkova.

Vrtiću je na nagradi čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki koji je istaknuo kako su Parkovi i Dječji vrtić izuzetno angažirani na tome da uspostave dulju suradnju.

- Već je i direktorica Parkova istaknula kako će se ove, ali i narednih godina prijavljivati na takve natječaje ne samo zbog nagrada, već da i djeca mogu kroz praktičnu primjenu svih znanja naučiti kako treba čuvati prirodu i uzgajati biljke - rekao je između ostalog Lukavečki.