Najviše dosad pozvanih učenika na državno natjecanje iz matematike

IHP/Varaždinske vijesti | 18.11.2020. u 14:36h | Objavljeno u Društvo

Završilo je Državno natjecanje iz matematike na kojem su učenici Varaždinske županije ostvarili odlične rezultate. Na ovogodišnje državno natjecanje, koje se zbog epidemije koronavirusa pisalo u školama iz kojih dolaze učenici, pozvano je 31 učenika iz Varaždinske županije, odnosno 36 polaznika Centra izvrnosti za matematiku Varaždinske županije, što je najviše dosad pozvanih učenika na državno natjecanje iz matematike iz naše županije, otkrio je voditelj Centra izvrnosti iz matematike Varaždinske županije Branko Topić.

- Do sada je rekord bio 26 učenika pozvanih na Državno natjecanje iz matematike, odnosno 29 iz Centra izvrsnosti. Zbog termina natjecanja petero maturanata nije moglo sudjelovati zbog obaveza na fakultetima, a neki su u inozemstvu - rekao je Topić.

Natjecanje se održalo za dvije razine: A razina (učenici matematičkih gimnazija) te B razina (ostale gimnazije i srednje škole). Prvu nagradu osvojili su Barbara Kelava, učenica 8. razreda VI. OŠ Varaždin čiji su mentori bili Dario Maltarski, Branko Škiljan i Davor Dukarić te Sebastijan Tukač, učenik 3. b Elektrostrojarske škole Varaždin čiji su mentori bili Martina Novak i Sandra Petric.

Drugu nagradu osvojili su Marko Hrenić, učenik sedmog razreda OŠ Novi Marof čiji su mentori bili Davor Dukarić i Nevio Cifrek te dvoje Međimuraca, maturanata čakovečke gimnazije: Martin Josip Kocijan čiji su mentori bili Nikola Lepen i Ratko Višak te Dijana Tot čiji su mentori bili Tamara Srnec i Miroslav Smuđ.

Treću nagradu osvojili su Ozana Margotić, učenica petog razreda VI. OŠ Varaždin čiji su mentori bili Vedrana Herman, Snežana Huđek i Nina Prašnjak, Ema Kolmanić, učenica osmog razreda VI. OŠ Varaždin čiji su mentori bili Dario Maltarski, Nevio Cifrek i Davor Dukarić te Emanuel Tukač i Veronika Vitez, učenici prvog razreda Prve gimnazije Varaždin čiji su mentori bili Stanko Divjak, Tatjana Plantak i Branko Topić.

Također, na ovogodišnjem Državnom natjecanju iz matematike pohvaljeno je sedmero učenika. To su Mila Maretić, učenica šestog razreda VI. OŠ Varaždin čiji su mentori bili Nina Prašnjak, Nevenka Bareta i Ivana Sukačić, Laura Friščić, učenica šestog razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca čiji su mentori bili Gordana Ferenčak, Nevenka Bareta i Ivana Sukačić, Borna Jambrek, učenik sedmog razreda OŠ Trnovec čiji su mentori bili Mirjana Vugrinec, Davor Dukarić i Nevio Cifrek, Ivona Kurtoić, učenica osmog razreda OŠ Vladimir Nazor iz Svetog Ilije čiji su mentori bili Sebastijan Kocijan, Davor Dukarić i Branko Škiljan, Iva Vresk, učenica drugog razreda Prve gimnazije Varaždin čiji su mentori bili Nikolina Ivačić i Tamara Srnec, Helena Kolarek, učenica prvog razreda Prve gimnazije Varaždin čiji su mentori bili Lara Novak, Anica Sakač i Stanko Divjak te Ema Vurušić, učenica trećeg razreda Srednje škole Čakovec čiji su mentori bili Barbara Brežnjak i Sandra Petric. Svi nagrađeni i pohvaljeni učenici polaznici su Centra izvrsnosti za matematiku osim Helene Kolarek.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci