ŽENSKA KREATIVNOST U RURALNOM ŽIVOTU Ivana Lonjak uvijek u akciji: planinari, kuha, peče, šiva i – zida! Foto: Viktor Hranić

ŽENSKA KREATIVNOST U RURALNOM ŽIVOTU Ivana Lonjak uvijek u akciji: planinari, kuha, peče, šiva i – zida!

Tamara Bregović | 24.10.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Predsjednica Udruge žena Općine Vidovec Ivanka Lonjak (59) iz Nedeljanca odnijela je ovogodišnju nagradu “Ženska kreativnost u ruralnom životu”. Priznanju se nije se nadala. Štoviše, nije ni znala da je nominirana.

- Prijavili su me iz Općine. Priznanje za “Žensku kreativnost u ruralnom životu” pokazuje da netko vidi i prepoznaje moj rad, daje mi vjetar u leđa i poticaj za daljnji rad. Udruga me “drži”. Ostala sam udovica s 45 godina i mogu reći da su me posvećenost i rad u Udruzi tada izvukli - iskreno nam govori.

Udruga žena Općine Vidovec djeluje je 2009. a Lonjak je članica još od osnutka. Za sebe kaže da je uvijek za akciju, a novac joj nije bitan. Ovo joj je drugi mandat predsjednice.

Osim što je aktivna u Udruzi, gospođa Lonjak planinari, čuva unuke, obrađuje vrt, šiva, peče kolače, radi domaće likere, a svoju kombinaciju borovnice, višnje i aronije nazvala je Bovijar. Radi i domaći Jagermeister. O uzorima u životu nikad nije imala vremena razmišljati, kaže nam. Svu snagu i volju crpi iz sebe.

- Kad se bivši GK raspao ostala sam bez posla. Doma sam pekla kolače i torte za rođendane i svadbe, to mi je bio jedini izvor prihoda - priča Ivanka...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...