Najluđa noć u godini pred vratima - najbolje fešte u Varaždinskoj županiji... Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Najluđa noć u godini pred vratima - najbolje fešte u Varaždinskoj županiji...

IHR/Varaždinske vijesti | 27.12.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždin već tradicionalno u Novu godinu ulazi - trčeći. I ove će se godine održati Novogodišnja utrka, koja počinje u ponoć na glavnom gradskom trgu, gdje će i ove godine biti priređen doček nove, 2024. godine na otvorenom. Iz Grada Varaždina poručuju da je pripremljen provjereno dobar program za doček: Varaždince će zabavljati grupa Zodiac, a kućice s ugostiteljskom ponudom bit će otvorene, tako će će se brojni građani koji će zasigurno i ove godine okupirati glavni varaždinski trg moći uživati i u prigodnoj blagdanskoj ponudi sa štandova. Vatrometa neće biti, a iz Grada Varaždina apeliraju na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Novi Marof, Toplice...

U Novom Marofu se već tradicionalno na Silvestrovo priređuje doček u podne.

- I ove godine kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin od 10.30 do 14.30 sati očekuje vas provjereno dobra atmosfera i odlična zabava. Za glazbu je zadužen Vizija bend, a kako ne biste bili gladni i žedni, pobrinut će se članovi udruga, izlagači i ugostitelji s prigodnom ponudom - poručuju iz Grada Novi Marof.

Za one koji žele zadnji dan u godini provesti malo aktivnije mogu se pridružiti “Šetnji Rabuzinovim bregima” koja starta u 9 sati, a održat će se i “Zimski šic na bic” koju organizira Udruga Mladi za Marof, s početkom u 9.30 sati. Obje ove vesele aktivnosti imaju cilj oko 11 sati kod KC Ivan Rabuzin.

- Brojni sponzori osigurali su balone i nagrade za tombole, a na vama je samo da ponesete dobru volju i sa svojim najdražima dočekate novu, 2024. godinu već u podne - poručuju iz Grada Novi Marof.

Topličanci će se također 31. prosinca oprostiti od stare 2023. godine. Od 11 sati na terasi caffe bara Bernarda okupljene će zabavljati tamburaši, u ponudi će biti fingerfood, a puštanjem balona u podne zajedno će svi reći zbogom staroj godini. I u Vidovcu će biti organiziran ispraćaj stare i doček nove godine pod nazivom Memorijal Zdravko Cafuk “Zelje na veselje”. Ova tradicionalna manifestacija održat će u dvorištu općinske zgrade u Vidovcu 31. prosinca, s početkom u 12 sati. Uz prigodan program, sarmu i ostale gastronomske delicije, kuhano vino, čaj, kolače i šampanjac, ispratit će se stara i dočekati nova, 2024. godina.

Kuhano vino, čaj, ples...

U Ivancu nema dočeka u podne, no pripremljen je bogat novogodišnji program koji počinje na Staru godinu u 22 sata. Nastupa grupa “Od srca do srca”, s kojima će Ivančani uplesati u novu, 2024. godinu. Grad će sve počastiti s 60-ak litara kuhanog vina i čaja, a bit će i pjenušca! Kod adventskih kućica u parku bit će bogata ugostiteljska ponuda. Klizalište će biti otvoreno do jedan sat iza ponoći, a na samu novu godinu klizalište će raditi od 12 sati. Ni ove godine u Ivancu neće biti vatrometa.