Najava akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Klenovniku

VV | 14.8.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

GDCK Ivanec poziva sve da se uključe u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 16. kolovoza od 8,30 do 10,30 h za djelatnike bolnice i građane šireg klenovničkog područja u prostorijama navedene bolnice u Klenovniku u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivanja krvi Klenovnik, te Općom bolnicom Varaždin, Službom za plućne bolesti i tuberkulozu Klenovnik.

Nakon akcije u Klenovniku, slijedi akcija u Tvornici obuće Ivančica d.d. Ivanec za djelatnike navedene tvornice. Akcija u Ivančici biti će isti dan u vremenu od 12 do 14 sati.

- Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život! - javljaju iz GDCK-a Ivanec.

Obje akcije provesti će ekipa za Transfuziologiju Opće bolnice Varaždin. Za sve darivatelje krvi osigurani je zahvalni obrok.

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 14 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.