NAJ SEOSKA ŽENA Mirjana Podbojec - čuvarica običaja, kreativka i poduzetnica Foto: Privatna arhiva

NAJ SEOSKA ŽENA Mirjana Podbojec - čuvarica običaja, kreativka i poduzetnica

| 30.10.2023. u 16:09h | Objavljeno u Društvo

- Iako mi je ova pobjeda važna, više mi znači onaj osjećaj koji vas prati kada znate da ste učinili nešto dobro, bilo za pojedinca ili za zajednicu - otkriva osnivačica i predsjednica Udruge žena Maruša

- Nedovoljno zastupljene u svojoj sredini, mnogi smatraju seosku ženu manje vrijednom. Seoska žena je snažna, brine o obitelji, bavi se poljoprivrednom proizvodnjom i puno radi, a s druge strane je poduzetnica, prijateljica i kreativka koja njeguje tradiciju. Ona je i urbana i ruralna. Takvih žena ima mnogo i treba ih dodatno poticati i omogućiti im još kvalitetniji rad u svojoj zajednici, rekla nam je Mirjana Podbojec, pobjednica ovogodišnjeg natječaja “Ženska kreativnost u ruralnom životu”.

Nagrada znači - poticaj

Natječaj već više od 15 godina organizira Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, a predložila ju je Udruga žena Maruša iz Maruševca, koju je Mirjana osnovala 2019. godine, kako bi sačuvala tradiciju i običaje svog rodnog kraja. Kaže kako joj je priznanje važno, veseli je i daje joj vjetar u leđa, poticaj da bude još aktivnija u okolini u kojoj radi i djeluje.

marusa.jpg

- Poticaj da radim dobro na svim poljima - obiteljskom, kulturnom, poslovno, humanitarnom i općenito u zajednici u kojoj Udruga djeluje. Iako mi je ova pobjeda važna, više mi znači onaj osjećaj koji vas prati kada znate da ste učinili nešto dobro, bilo za pojedinca ili za zajednicu. Bez publike, ne očekujući ništa - dodaje.

Više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...