Na Varaždinbregu otvorena prva apiterapijska inhalacijska kućica Foto: Općina Gornji Kneginec

Na Varaždinbregu otvorena prva apiterapijska inhalacijska kućica

I.D./Varaždinske vijesti | 4.4.2017. u 14:20h | Objavljeno u Društvo

S namjerom da pomognu ljudima u poboljšanju njihovog općeg psihofizičkog stanja, obitelj Dvorski je na Varaždinbregu otvorila prvu apiterapijsku inhalacijsku kućicu.

- Apiterapija je primjena pčelinjih proizvoda u prevenciji i liječenju bolesti, a novina u apiterapiji je tretman udisanja zraka iz košnice, odnosno pčelinjih proizvoda u košnici (matične mliječi, meda, propolisa, voska, pčelinjeg otrova i peludi). Aerosol koji se kroz terapiju udiše preko specijalnih maski je spoj svih ovih sastojaka koji blagotvorno utječu na imunitet organizma - ističu vlasnici apiterapijske kućice, čijem su otvorenju prisustvovali načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec.

Napominju da sastojci koji se udišu pomažu kod astme, bronhitisa, alergija, kroničnih plućnih bolesti, sklonosti infekcijama, oslabljenog imunog sistema, infekcija respiratornog trakta, kroničnih glavobolja, migrena, stresa i depresije, kao i da je apiterapija metoda koja poboljšava autoimuni odgovor organizma, liječi različita stanja i oboljenja, te općenito čuva zdravlje.

- Ova metoda apiterapije se koristi u Austriji, Njemačkoj i Sloveniji, a kod nas može se koristiti kroz godinu od travnja do kraja rujna - pojasnili su članovi obitelji Dvorski.

Detaljne informacije o apiterapiji dostupne su na internetskoj stranici: dvorski90.wixsite.com/apiterapija ili facebook stranici: Apiterapija - liječenje astme.