Na sceni Gllugl teatra topla i duhovita priča - lutkarska predstava Najbolji prijatelji

vv | 2.2.2023. u 21:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 4. veljače u 17 sati i nedjelju, 5. veljače u 10 sati na sceni Gllugl Centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu gostuje lutkarska predstava Najbolji prijatelji karlovačkog Zakon teatra.

Najbolji prijatelji lutkarska je predstava koja govori o prijateljstvu, samoći i potrazi za srodnom dušom. Ovo je topla i duhovita priča o osamljenom zmaju kojeg se svi boje, dok on na svoj pomalo nespretan način pokušava pronaći prijatelje. Kroz ovu zabavnu priču najmlađima se šalje poruka o prijateljstvu koje nadvlada sve razlike i teškoće koje nas prate u životu.

Originalnost ove predstave su likovi od balona koji se kreiraju tijekom predstave i animiraju po principu lutke. Predstava se izvodi u lutkarskoj tehnici crnog kazališta što znači da publika ne vidi lutkare-animatore nego samo likove od balona. Zbog specifične tehnike izvođenja česti komentari na predstavu su da je poput animiranog filma. Predstava je namijenjena najmlađem uzrastu, ali prema dosadašnjim iskustvima obožavaju je i odrasli. Prati je originalna glazbe Tina Tonkovića koja ima i ulogu glumca u ovom scenskom djelu. Predstava je neverbalna te je razumljiva svima.

IMG-20230124-WA0000.jpg

Ova je predstava do sada odigrana više od sto puta. Pogledalo ju je više od 20 000 gledatelja, ne samo u Hrvatskoj već i u Kini, Azerbajdžanu, Poljskoj, Litvi, Turskoj, BIH, Italiji …, a gostovala je i na 33 festivala.

Autori predstave su Giulio Settimo i Peđa Gvozdić, višestruko nagrađivani lutkari i redatelji koji također i izvode predstavu.

Ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se rezervirati putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kupiti pola sata prije početka izvedbe na ulazu u dvoranu.