"Na putu shvatite da je zapravo malo toga potrebno u životu" Foto: Ilustracija

"Na putu shvatite da je zapravo malo toga potrebno u životu"

Ivica Kruhoberec | 9.10.2023. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Grijeh!? Zagovor? Me ne, htjele smo same sebi dokazati da to možemo, zapravo, vidjeti je li uistinu tako izazovno, ali istovremeno lijepo, zanimljivo i opuštajuće, kako nam se činilo prema iskustvu brojnih drugih, koji su na isti put krenuli prije nas - govore nam gotovo u glas varaždinske rekreativke Dijana Hofer i Ivana Sirovec, nakon što su se vratile iz Portugala, prešavši jednu od najduljih ruta hodočasničkog puta sv. Jakova (El Camino de Santiago), onu koja od Lisabona vodi do Santiaga de Compostela, krajnjeg odredišta svih ruta, dugu više od 600 kilometara. I za im je trebalo svega dvadeset dana, iako gotovo nije bilo dana kada nisu morale svladati uspone, pri čemu je visinska razlika iznosila i do skoro 900 metara!

Već nekoliko godina, kako napominju, nešto ih je vuklo da pješice krenu na možda najpoznatiji hodočasnički put u Europi pa i svijetu.

- Budući da radimo, trebalo je sve dobro isplanirati da bi mogle postići cilj, odnosno da putovanje stane u vrijeme godišnjih odmora. Puno smo čitale o tome što nas čeka. A kako se obje bavimo sportom - Ivana trči maratone, a ja polumaratone - znale smo da možemo proći dosta kilometara u jednom danu, prosječno više od 30, a bilo je dana i kada smo prešle i više od 40 - naglašava Dijana...

Što su sve doživjele i koga su sve susrele na svom putu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...