FOTO Na placu danas sve u znaku zimnice s poznatom gastro blogericom Sandrom Gašparić

vv | 2.9.2023. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

Sandra Gašparić, poznata po jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, ReciPeci, prezentirala je ove subote, 2. rujna, pripremu svoje najdraže zimnice – grah salate.

Riječ je o već tradicionalnom događaju kojim Gradska tržnica potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi vlastitih zaliha za zimu jer to nije ni komplicirano ni skupo, a itekako je ukusno i korisno. Primjerice,  salata koju je pripremala Sandra Gašparić gotova je za samo pola sata.

- Potreban je grah, kvalitetna paprika, babura ili rog, luk, češnjak, rajčica, začini te tajni sastojak - malo truda i ljubavi - rekla je Sandra. Osim recepta, svi zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet više o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog opusa. Naime, na njenom portalu ReciPeci, dostupno je više od tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku koju ste pripremili vlastitim rukama.

Direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar poručio je kako Danom zimnice želimo ukazati na bogatstvo ponude placa jer u ovom trenutku obiluje svim povrćem i voćem koje pripremamo za zimu.

- Zadovoljstvo nam je na našemu placu ugostiti gošću koja je tako dobra u pripremi zimnice, posebice jer nam je danas uz šarenilo boja donijela i zamamne mirise koji će vjerujem, motivirati mnoge na pripremu zimnice. Recepata je mnoštvo, a ponuda na našem placu je iznimno bogata - zaključio je te pozvao sve da se okušaju u pripremi zimnice kod kuće.

Tijekom poslijepodneva na Gradskoj je tržnici na rasporedu na još Dječji plac (od 16 do 20 sati) dok će se u subotu, 16. rujna, održati jedna od najvećih veselica gradu, Dan Varaždinskog placa. Prijave ekipa za natjecanje u humanitarnoj pripremi kotlovine već su otvorene, a osim dobre hrane, na Danu placa za štimung će se brinuti Dečki Z Bregov i Tamburaški sastav Špancir. Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će tako za mališane biti organizirano besplatno oslikavanje lica u suradnji sUdrugom umjetničkog stvaralaštva Varaždin.

Na Varaždinskom placu je tako danas otvorena jesenska sezona manifestacija koje će nabavku namirnica subotom ujutro učiniti još sadržajnijom i svakako biti razlog više za posjet tržnici.