Muzej planinarstva Ivanec službeno počeo s radom, kustosica je Ana Škriljevečki Foto: Grad Ivanec

Muzej planinarstva Ivanec službeno počeo s radom, kustosica je Ana Škriljevečki

Grad Ivanec/vv | 21.11.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Muzej planinarstva u Ivancu službeno je započeo s radom 15 studenoga.

Muzej sada ima uredovno radno vrijeme - radnim danom od 9 do 17 sati, a za posjetitelje je otvoren od 13 do 17 sati.

Vodi ga magistra povijesti i edukacije s položenim stručnim ispitom za muzejsko zvanje kustosa Ana Škriljevečki, koja je na navedeno radno mjesto izabrana temeljem raspisanog natječaja. Škriljevečki je dosad nekoliko godina bila vanjska suradnica Muzeja planinarstva.

Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, autorica je nekoliko kataloga izložbi, znanstvenih radova, povijesnih crtica, koautorica je poglavlja u knjizi Krešimir Filić, Povijesni natpisi grada Varaždina, a pisala je i povijesne članke za web portale. Isto tako, održala je brojna predavanja i edukacije. Stručno usavršavanje odradila je u Gradskom muzeju Varaždin.

Govori engleski i francuski jezik, bila je dobitnica CEEPUS stipendije na Sveučilištu u Ljubljani te stipendije Vlade Francuske Republike za usavršavanje francuskog jezika u školi Cavilam.

- Vjeruje se da će mlada kustosica svojim znanjem i iskustvom značajno oplemeniti i obogatiti program, sadržaj i način rada Muzeja planinarstva, kao jednog od temelja brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada.

Novoj kustosici Muzeja planinarstva želimo puno uspjeha u radu! - priopćili su iz gradske uprave.