Mladež HDZ-a predala vrijednu donaciju Udruzi za zaštitu životinja "Spas" Foto: HDZ Varaždinske županije

Mladež HDZ-a predala vrijednu donaciju Udruzi za zaštitu životinja "Spas"

Varaždinske vijesti | 11.12.2021. u 15:23h | Objavljeno u Društvo

Mladež HDZ-a Varaždinske županije u petak je Udruzi za zaštitu životinja "Spas", koja brine o petstotinjak životinja, predala tradicionalnu donaciju hrane, deka, konzervi i ostalih potrepština.

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_01.JPG

Predvođeni predsjednikom mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tinom Jurakom te predsjednikom mladeži HDZ-a Grada Varaždina Juricom Pajtakom, uz Odbor za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Varaždinske županije na čelu s predsjednikom Ivanom Salopekom, obradovali su četveronožne ljubimce u ove hladne zimske dane.

Tin Jurak, koji je ujedno i najmlađi županijski vijećnik, istaknuo je kako je ovo blagdansko vrijeme darivanja prilika da se sjetimo onih kojima je pomoć najpotrebnija među kojima je svakako i varaždinski azil.

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_02.JPG

-Bez puno razmišljanja svi članovi bespogovorno su se složili oko ovo akcije te smo našu donaciju sakupili u rekordnom roku. Nadamo se da ćemo ovim primjerom potaknuti Varaždinke i Varaždince da i oni doniraju ako su u prilici, jer ako izdvojimo za jednu vreću hrane mi nećemo ostati gladni, a nahranit ćemo nekoliko životinja koje će nam biti zahvalne, a to nema cijenu – izjavio je Jurak prilikom predaje donacije zahvalivši svim članicama i članovima na odazivu ovoj akciji.

Jurica Pajtak i sam je udomio pse iz Udruge za zaštitu životinje "Spas", a svojim primjerom želi potaknuti i druge da razmisle o udomljavanju.

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_03.JPG

-Zahvaljujem volonterkama i volonterima te radnicima na njihovom nesebičnom radu i brizi za štićenike Udruge, a Mladež HDZ-a će im uvijek biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć - istaknuo je Pajtak.

Ivan Salopek složio se kako je za ovakve akcije zaslužna odlična suradnja i koordinacija članica i članova Mladeži.

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_04.JPG

-Uvijek se rado odazivamo kada je potrebno pomoći i posebno smo sretni što smo imali prilike razveseliti ljubimce u azilu, a slične akcije nastavljamo provoditi i dalje – rekao je Salopek izrazivši posebnu zahvalnost predsjedniku HDZ-a Varaždinske županije Anđelku Stričaku na podršci svim aktivnostima koje Mladež HDZ-a provodi.

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_05.JPG

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_06.JPG

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_07.JPG

hdz-mladez-donacija-spas_10122021_08.JPG