Mlada vinička sopranistica Gabriela Hrženjak: Moji snovi već sad se ostvaruju! Foto: Gabriela Hrženjak/Facebook

Mlada vinička sopranistica Gabriela Hrženjak: Moji snovi već sad se ostvaruju!

| 6.3.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Mlada sopranistica, velika zaljubljenica u glazbu, umjetnost i modu, a uz sve to ponosna Viničanka, kraja iz kojeg dolazi nevjerojatno mnogo mladih talentiranih glazbenika – kaže o sebi Gabriela Hrženjak, apsolventica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, smjer solopjevanje, u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, a nada se da ću status apsolventice uskoro zamijeniti diplomom

- U posljednje vrijeme sve se nekako posložilo da više pažnje posvetim nastupima i putovanjima, tako da sam prošla brojna mjesta – od Austrije, Italije, Švicarske, Slovačke i Njemačke, pa sve do – Martiniquea. Nisam još ni sama svjesna kako su se stvari počele brzo događati same od sebe, ali obično to tako dođe, da jedan dobar nastup vodi prema drugom – dodala je naša sopranistica.

332073143_482896087218644_1661565009538390660_n.jpg

Foto: Tomislav Jagar

Sredinom veljače ste u Lisinskom u sklopu tradicionalnog “Lisinski pleše pod maskama” pjevali najpoznatiju kantatu Carla Orffa “Carmina Burana” s renomiranim opernim pjevačima. Kakvi su dojmovi?

Velika dvorana Vatroslava Lisinskog oduvijek je bila i uvijek će biti pozornica s posebnom težinom na prostoru Hrvatske. Ipak je to svojevrsni hram kulture i zbog toga je uvijek čast nastupati na ovoj sceni. Osobno sam imala priliku već više puta nastupati u Lisinskom, no većinom u sklopu festivala ili koncerata zabavne glazbe, te jednom prilikom prije nekih godinu dana u ulozi kobile Mollie u sklopu opere “Životinjska farma” koju smo radili kao studenti Muzičke akademije u Zagrebu. Dakle, mogu slobodno reći da je ovaj nastup bio jedno od važnijih iskustava u mom životu, jer ipak se radilo o svjetski poznatoj kantati, pred ispunjenom dvoranom Lisinskog, u glavnoj roli uz iskusne i sjajne muške kolege Ljubomira Puškarića i Ladislava Vrgoča, ali i fantastičan zbor “Ivan Goran Kovačić” te sjajni ansambl SUDAR Percussion, kao i klaviriste Srebrenku Poljak i Domagoja Guščića. Stvarno sam sretna i zadovoljna kako je sve na kraju prošlo. Bila sam vrlo opušteno tijekom cijele izvedbe za što su zaslužni svi na pozornici te posebno dirigent Luka Vukšić, koji je bio vrlo susretljiv i s kojim sam imala odličnu suradnju kroz sve probe te na samoj sceni tijekom nastupa. Veliko je iskustvo i privilegija nastupiti uz takvu ekipu, a sve se ustvari odvilo jako brzo, te dosad nisam ni stigla razmišljati o tome koliko je ovo bila sjajna prilika, s obzirom na to da sam poziv za nastup primila prije nepunih mjesec dana. Srećom, ulogu soprana svladala sam još prošle godine kada smo s “Carminom Buranom” nastupili u dvorani Blagoja Berse, u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu. No, najviše od svega razveselila me prepuna dvorana Lisinskog, o čemu sam maštala još kao mala, a posebnu čar svemu je dalo i to što je većina gledatelja, kao i svi mi na sceni, bila zamaskirana, prikladno jednoj pravoj maškaradi, tako da je cijeli nastup bio baš poseban i razigran, čarobna atmosfera.

Cijeli intervju čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...