Mitska bića, vilinski vjenčići i zdravi medenjaci u nedjelju na Vilinskom igrišču Foto: Tibor Martan

Mitska bića, vilinski vjenčići i zdravi medenjaci u nedjelju na Vilinskom igrišču

Varaždinske vijesti | 21.6.2019. u 20:40h | Objavljeno u Društvo

Manifestacija Vilinsko igrišče kod zvonika u Kamenoj Gorici održat će se u nedjelju 23. lipnja, s početkom u 19 sati.

Ove godine na Vilinskom igrišču će nastupiti Dramska družina Ozana iz Visokog izvođenjem narodnih pjesama i legendi o svecima. Članovi Dramske družine "Videki" KUD-a "Marof" posjetitelje će upoznati s mitskim bićima usmenih predaja, Vilama sojenicama, Palčekom i babom Jagom. Vrsna poznavateljica bilja Nada Starčević Lopac govorit će o vilinskom bilju i cvjetnim mirisima, a pjesnikinja Katarina Zadrija iz Vrbovca kazivat će stihove na kajkavštini.

Nakon kulturno-umjetničkog programa manifestacije slijedit će radionički dio namijenjen djeci i roditeljima. Članice Kulturno-umjetničke udruge "Magda i Luisa" prezentirat će izradu cvijeća od krep papira te pletenje vilinskih vjenčića, novomarofska slikarica Marica Černi Zrinski prezentirat će ukrašavanje platna vezom te zdrave medenjake od orašastih plodova i različitih vrsta brašna, dok će odgojiteljica Kristina Vlahinja iz Dječjeg vrtića Novi Marof voditi slikarsku radionicu.

Ovogodišnja, šesta po redu manifestacija bit će posvećena nedavno preminuloj zvonarci zvonika u Kamenoj Gorici Slavi Pupek.

Organizator manifestacije je Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof, a idejni začetnik manifestacije je Tibor Martan, dipl. etnolog.

Vilinsko_igrisce_1.jpg

Vilinsko_igrisce_3.jpg

Vilinsko_igrisce_5.jpg