Mijenja se odluka o javnim priznanjima Grada Varaždina, uključite se u savjetovanje Foto: VV arhiva / ilustracija

Mijenja se odluka o javnim priznanjima Grada Varaždina, uključite se u savjetovanje

Varaždinske vijesti | 25.7.2023. u 20:38h | Objavljeno u Društvo

U razdoblju od 25. srpnja do 25. kolovoza provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Odluke o javnim priznanjima Grada Varaždina.

Nacrt Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina pravni je temelj koji će omogućiti članovima Gradskog vijeća da javno odaju priznanje fizičkim i pravnim osobama koje su svojim radom i rezultatima rada na različitim područjima postigle iznimne rezultate.

- Cilj dodjele javnih priznanja je poticanje građana na rad za opće dobro svih građana te motiviranje građana na postizanje uspjeha koji će ostaviti trajniji trag u povijesti Varaždina - napominju iz gradske uprave.

Podsjetili su ujedno kako je cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

- Novom Odlukom o dodjeli javnih priznanja želi se postići optimalan broj dodjeljivanja javnih priznanja. Predlagatelj se vodi načelom da prevelik broj priznanja dovodi do „inflacije“ nagrađenih osoba pri čemu se gubi dignitet samih nagrada i osoba koje su takve nagrade primile. Ne umanjujući zasluge i opravdanost dodjele svih priznanja dodijeljenih proteklih godina, ovaj Nacrt odluke ima namjeru optimizirati te primjereno smanjiti broj nagrađenih, a time ujedno i povećati važnost javnih priznanja Grada Varaždina i osoba koje će ih dobiti. Nadalje, predloženom odlukom ukida se dosadašnje novčano nagrađivanje dobitnika Nagrade Grada Varaždina - stoji, među ostalim, u obrazloženju nacrta Odluke.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ pod rednim brojem 13.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca na službenoj gradskoj stranici, zaključno do 25. kolovoza na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, Franjevački trg 5, Varaždin, s naznakom: "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o javnim priznanjima Grada Varaždina" ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .