Među 232 nova doktora znanosti i oni s varaždinskog FOI-ja Foto: FOI

Među 232 nova doktora znanosti i oni s varaždinskog FOI-ja

VV | 30.11.2023. u 18:01h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska je dobila 232 nova doktora znanosti i umjetnosti, među njima i dr. sc. Dunja Dobrinić s Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. Dobrinić s FOI-ja doktorski rad na temu "Utjecaj digitalne zrelosti, konkurentskih prioriteta i stilova odlučivanja na namjeru prihvaćanja digitalnih tehnologija u mikro i malim organizacijama" obranila je u siječnu ove godine, a diplomu joj je, uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, uručila i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

dunja_dobrinic_0.jpg

- Ovom prilikom čestitamo dr. sc. Dunji Dobrinić, ali i FOI-jevim nastavnicima dr. sc. Damiru Vučiću, koji je doktorirao na Kineziološkom Fakultetu te dr. sc. Luki Miliću, koji je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te svima promoviranima - objavljeno je na internet stranicama FOI-ja.

damir_vucic_0.jpg

luka_milic_0.jpg

- Akademska zajednica Sveučilišta u Zagrebu javnosti predstavlja one najustrajnije, najsnažnije i najuspješnije istraživače koji su pronašli svoj put i okrunili se titulom koju će u budućnosti isticati s ponosom. Ovaj dan nije kraj nego početak ulaska u svijet samostalnoga znanstvenoga istraživanja u kojem se svaki istraživač neprestano razvija i traži odgovore na brojne izazove. U vašem budućem radu uvijek imajte na umu da su sva vaša postignuća temelj napretka zajednice u kojoj djelujete, našega gospodarstva i društva u cjelini. Bez doktora znanosti i doktora umjetnosti ni sama znanost nema budućnost. Ta znanost ne poznaje granice i sada ulazite na igralište u kojem surađujete i natječete se na svjetskoj razini i najbolji ste promicatelji svojeg Sveučilišta i svoje domovine - poručio je rektor Lakušić.

Inače, Sveučilište u Zagrebu bilježi ukupno 597 novih doktora znanosti i doktora umjetnosti promoviranih u 2023. Time je i ove godine potvrđen njegov status vodećega sveučilišta u našoj zemlji, na kojem doktorske studije, kojih se na Sveučilištu u Zagrebu izvodi ukupno 62, uspješno završava uvjerljivo najveći broj novih doktora znanosti i doktora umjetnosti.

Označeno u