MEĐIMURSKA PRIRODA Na 2. Eko kotliću 13 ekipa i više od 300 posjetitelja

vv | 25.9.2022. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Prijatelji prirode itekako znaju brinuti o prirodi, ali i kuhati i družiti se. Potvrdilo je to i drugo izdanje Eko kotlića na Trgu međimurske prirode u Križovcu.

Uz tim Međimurske prirode - Javne ustanove za zaštitu prirode, koja je ujedno i domaćin ove kulinarske manifestacije, jela su pripremali Udruga turističkih vodiča Međimurski vodiči (Čakovec), Planinarsko društvo Bundek (Mursko Središće), Motonautički klub Mura (Kotoriba), Motonautički klub Vidovski zlatari (Donji Vidovec), Gljivarsko društvo Smrčak (Čakovec), Planinarski klub Extrem (Čakovec), Ekološka udruga Platana (Nedelišće), Fotoklub Čakovec, Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja (Podturen), Mjesni odbor Miklavec, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Čakovec i Dečki 'z Frkanovca.

Na jelovniku su bili bograči, gulaši od gljiva i divljači, ribe, roštilj, kobasice i jeger, krpice sa zeljem, voćni napici, salate i ražnjići...

Članovi Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca posjetitelje su izložbom i kratkim predavanjem upoznali s djelićem bogatstva iz čarobnog svijeta gljiva. Začin druženja u Križovcu bili su gosti iznenađenja odnosno članovi glazbenog sastava Maruleki. Na Trg međimurske prirode donijeli su između ostalog i zvuk cimbula u izvedbi mladog cimbaliste Josipa Brdara. Uz svirku Maruleka kuhanje i kušanje jela bilo je još veselije i atraktivnije. Priliku svoje proizvode imali su predstaviti i lokalni proizvođači. Holera d.o.o. iz Goričana oplemenila je kulinarsku manifestaciju s ponudom zimnice, bučinog ulja i bučinih sjemenki.

Sudionici i posjetitelji razgledali su postav Centra Med dvemi vodami, a 2. Kotlić na Trgu međimurske prirode obišli su i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te dožupan Međimurske Županije Josip Grivec. Manifestacija nema natjecateljski karakter i svi su pobjednici: sveukupno 13 ekipa sudionika, domaćini i čak 300 posjetitelja koji su te subote 24. rujna odlično proveli slobodno vrijeme na Trgu Međimurske prirode.