Kako je bilo na maturalnim večerima i zašto se odustajalo od završnih proslava?

Marin Hižar | 5.7.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon što su izgubili maturalna putovanja, mnogi ovogodišnji maturanti i ove su godine ostali bez najljepšeg događaja koji obilježava kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja - maturalne večeri.

Iako su mjere popustile, zbog negativnog testa ili Covid potvrde koje su potrebne za sudjelovanje na većim okupljanjima, malo je srednjih škola koje su odlučile maturalne večeri održati.

Tako su maturalnu večer već imali učenici Prve privatne gimnazije Varaždin, kao i maturanti Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti, a proteklog vikenda i maturanti Srednje škole Ludbreg, a bez maturalne večeri ove godine neće ostati ni maturanti Prve i Druge gimnazije Varaždin.

- Maturalnu večer planirali smo 11. srpnja i upravo smo u fazi dogovora oko svih mjera i uvjeta s hotelom. Od hotela Turist, koji smo rezervirali, primili smo upute HZJZ vezano za okupljanja, upoznati smo sa svime i razrednici će kontaktirati učenike u svojim maturalnim razredima te provjeriti je li sve u redu s njihove strane oko poštivanja tih mjera. Planirano je da večera bude uobičajena, fotografiranje pred hotelom, uvodni govori maturanata i mene osobno, a plesa s razrednicima neće biti - doznali smo od Janje Banić.

Tko će još "feštati", a tko je i zbog čega odustao čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u