Mateja Liber, finalistica izbora za Najljepšu mamu Hrvatske: "Prije svega sam ponosna mama" Foto: Krešimir Đurić

Mateja Liber, finalistica izbora za Najljepšu mamu Hrvatske: "Prije svega sam ponosna mama"

| 26.3.2023. u 19:10h | Objavljeno u Društvo

Svaka mama zna da posao i djeca nose svoju rutinu, pa će mi ovo biti mali odmak od svakodnevice, rekla nam je Mateja

Među 18 finalistica koje će se početkom svibnja u Šibeniku predstaviti na 6. izboru za Najljepšu mamu Hrvatske i ove se godine nalazi jedna kandidatkinja iz Varaždinske županije. Riječ je o Mateji Liber, 37-godišnjakinji iz Sračinca.

Uz supruga Nikolu, najdraža će joj podrška sigurno biti sinovi Ivan (7) i Roko (3), koji su joj najveće veselje u životu.

- Prije svega sam ponosna mama. Trenuci provedeni s obitelji je ono što me najviše veseli - rekla nam je Mateja.

Otkrila nam je da ju je na prijavu za izbor Najljepše mame Hrvatske potaknula sestra.

- Sestra me već godinama nagovara da se prijavim. No, nisam se prije na to odlučila jer su mi djeca bila još jako mala pa je uvijek bilo: ‘Ma budem, budem’. Zatim je stariji sin krenuo u školu, a svaka mama zna što to znači, ide i na treninge... Uvijek sam sebe stavljala postrani, kao i svaka mama. Ipak, sestra nije odustajala s nagovaranjem pa sam ove godine ipak odlučila prijaviti se, da vidim kako to uopće izgleda. Uostalom, tu su i tri dana u Šibeniku, pa sam si rekla ‘Zašto ne probati?’ - nasmijala se.

mateja_liber_24032023_1.JPG

Mateja radi u Obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe Liber u Sračincu, čiji su vlasnici njeni svekar i svekrva.

- Po zanimanju sam prehrambeni tehničar, ali radim kao njegovateljica. Nažalost, zbog problema s kralježnicom, mislim da ću morati potražiti drugi posao. Ovaj posao je zahtjevan, fizički i psihički. Štićenici su uglavnom nepokretni, treba ih dizati, pomagati im... Poslijepodneva i vikendi obično su ispunjeni odlascima u bolnicu ili na Hitnu. S druge strane, kad vidiš taj njihov pogled, stisak ruke... Ima taj posao i dobrih i loših strana. Teško je kad netko od njih umre, to me strašno počelo pogađati, jer oni su nam kao dio obitelji, živimo s njima svaki dan – ispričala nam je.

Nastup na izboru za Najljepšu mamu Hrvatske svakako će biti promjena u njenoj svakodnevici, iako ima ponešto iskustva u modnom svijetu. Naime, povremeno nosi revije za modni studio Brokat dizajnerice Snježane Radev.

mateja_liber_24032023_3.JPG

- Nosim samo njene revije. Snježana mi je i susjeda, a počelo je tako da mi je, jednom prilikom kad mi je trebala haljina nakon što sam rodila, predložila da nosim njene haljine na revijama. Tako da sam time počela baviti tek nakon što sam postala mama. Nemam vremena za više od toga, a i godine su već tu – nasmijala se.

- Osim toga, nema ništa drugo zanimljivo u mom životu, zato mi i treba malo promjene, nešto novo – kazala je.

Pitali smo je i što očekuje od izbora.

- Zabavu i upoznavanje novih ljudi. Svaka mama zna da posao i djeca nose svoju rutinu, praktički nikud ne idem osim što sam za Snježanu nosila par njenih revija i to mi je bilo sve. Bit će mi to novo iskustvo, mali odmak od svakodnevice – rekla nam je Mateja.

A i na izboru će nositi haljine svoje susjede.

- Predstavit ćemo se i sa svojim hobijem, a budući da je to za mene manekenstvo, osim obavezne večernje haljine, Snježana će za tu prigodu napraviti i posebnu haljinu koja će predstavljati našu županiju – otkrila nam je Mateja.

mateja_liber_24032023_2.JPG