Maštate o čarobnom Božiću? Provedite ga u Varaždinu

VV | 22.12.2022. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

Do kraja 2022. ostalo je još samo desetak dana, a oni bi nam trebali biti ispunjeni svime za čime žudimo u godini koja nam dolazi: ljubavlju, srećom i veseljem. Uprave te životne začine, i još mnogo toga drugog, nudi najtopliji, najromantičniji i po mnogočemu najljepši adventski festival u Hrvatskoj – Advent u Varaždinu.

 1a18393b-78a9-7b6b-b99c-fd76ab3a22fd.jpg

Advent u Varaždinu nudi sve što može blagdanski izlet učiniti zabavnim, toplim i pamtljivim iskustvom. Bez obzira dolazite li na pola dana ili ćete u Varaždinu provesti cijeli božićni vikend te stižete li udvoje, s prijateljima ili obitelji, čeka vas predivno uređeni grad prepun nasmijanih lica u kojem se na gotovo svakom koraku nudi nešto lijepo, mirisno, ukusno ili zabavno.

Čeka vas toplina zime.

Ledeni spektakl najtoplijeg Adventa u Hrvatskoj

c717e59d-9018-9dae-973d-01b170dc3f82.jpg

U petak, 23. prosinca 2022. s početkom u 16 sati (pa sve negdje do 20 sati) na Franjevačkom Trgu u Varaždinu održat će se još jedan Ledeni spektakl, dobrotvorna manifestacija koju već tradicionalno organizira Rotary Club Varaždin 1181.

Iz ledenih blokova će šest mladih umjetnika, akademskih kipara iz Hrvatske (Tomislav Hršak, Petar Ćujo, Adrian Marok, Ivan Nestić, Mirna Savić, Ivan Mladenović ) oblikovati ledene skulpture koje će ostati izložene na Franjevačkom trga do samog kraja Adventa 6. siječnja 2023. Ove će se godine cijeloj manifestaciji pridružiti i mališani iz Dječjih vrtića iz Varaždina, te Društvo naša djeca Varaždin, kao i Studio VANIMA. Umjetnički direktor je akademski kipar Ivan Mladenović.

Božićni vikend prepun događanja

unnamed.png

Božić je intiman, obiteljski, romantični blgdan, ali apsolutno ništa ne stoji na putu da bude i - zabavan. Božićni vikend Adventa u Varaždinu (koji počinje u petak), bit će stoga prepun zabavnih, lijepih i raznolikih događanja koja izlet na topli sjever Hrvatske čine sjajnim odabirom za predivan kratki zimski odmor.

Na tri adventska trga cijelog će božićnog vikenda biti raznih događanja, za doslovno sve ukuse i sve uzraste. Ledeni užici klizališta i tobogana na Kapucinskom trgu, DJ-i i koncerti na Trgu kralja Tomislava (popularnom Korzu) i Trgu Miljenka Stančića, gastro kućice s zamamnim i raznolikim, slatkim, slanim i spicy okusima blagdana, raskošna ponuda poklona i suvenira za „last minute“ shopping i mnogo, mnogo blagdanske čarolije na svakom koraku pružaju priliku za stvaranje divnih sjećanja na Božić u Varaždinu.

Kuća Djeda Mraza radi punom parom, a sam Djedica i u posljednjih nekoliko dana prije nego pomoću svoje čarolije krene djeci cijelog svijeta podijeliti njihove poklone, bit će dostupan i nasmijan za druženje i fotografiranje u svojem bajkovitom domu. I ostale čarobne atrakcije svoju će magiju dodatno dijeliti sa svima koji im otvore srce, a najčarobnija će biti magija bajkovito osvjetljenog grada, koji na doslovno svakom koraku pruža sjajnu priliku za druženje, foto-sjećanje ili romantični poljubac.

 c1d64d8c-341c-8745-9e39-7cb08a45ac05.jpg

Blagdanska priča u Areni 26.12.

unnamed.jpg

Popis blagdanskih događanja, međutim, neće stati s Božićem. Čeka nas proslava "najluđe noći", a prije toga, u ponedjeljak 26.12. u varaždinskoj Areni održat će se veliki koncert "Blagdanska priča" s mnoštvom popularnih izvođača, gostima i programom koji će onima željni zabave i glazbe ponuditi priliku za poptuno opuštanje.


Sretan božić i Nova godina

unnamed_1.jpg