Mačke u Centru svijeta: Ne propustite predavanje "Mic po mic - povijest mačaka" Kristijana Petrovića Foto: Ilustracija/Pixabay

Mačke u Centru svijeta: Ne propustite predavanje "Mic po mic - povijest mačaka" Kristijana Petrovića

VV | 21.9.2021. u 20:50h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski TV voditelj i novinar Kristijan Petrović, poznat i po svojim pričama u kojima javnost upoznaje s manje poznatim detaljima iz svijeta okultnog – već neko vrijeme okuplja zainteresirane na brojnim predavanjima diljem Hrvatske.

U njegovim pričama, glavni su protagonisti vampiri, vještice i utvare, a koje su u nekom dijelu povijesti smatrane stvarnom prijetnjom za društvo. U posljednje vrijeme pažnju javnosti plijeni priča o popularnim kućnim ljubimcima – mačkama. U predavanju pod nazivom "Mic po mic – povijest mačaka", Petrović ili kako se potpisuje The Dark Storyteller, upoznaje javnost s trnovitim putem ove životinje koja je kroz razna povijesna razdoblja bila i božanstvo ali i odličan deratizator, a da bi konačno postala kućni ljubimac. Putujući kroz razna povijesna razdoblja, Petrović će vas upoznati sa brojnim narodima i njihovom odnosu naspram ove životinje, a koji ponekad i nije bio blagonaklon.

Svoj serijal predavanja, The Dark Storyteller je već započeo, a o mačkama će više moći čuti Ludbrežanke i Ludbrežani, ovog petka u Vijećnici centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" s početkom u 17.30 sati.

Nakon Ludbrega, The Dark Storyteller mačke će predstaviti u Čakovcu te u Samoboru.