Luka Vinter iz Sračinca u Županijskoj palači predstavio svoj roman "Živi ljudi" Foto: Varaždinska županija

Luka Vinter iz Sračinca u Županijskoj palači predstavio svoj roman "Živi ljudi"

Varaždinske vijesti | 19.10.2023. u 13:23h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je promocija romana "Živi ljudi" mladog autora Luke Vintera iz Sračinca.

Promociji su, uz veliki broj zainteresiranih građana te Lukinih prijatelja, nazočili i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek te Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.

luka_vinter_promocija_romana_zivi_ljudi_18102023_1.jpg

Kako je naglasio autor, roman se bavi tematikom ljudske gluposti, uvijek aktualnim tegobama ljudskog društva, problematikom preživljavanja čovjeka u vidu uskih okvira u koje se, nažalost, u krajnjem slučaju sam ukalupljuje.

- Zahvaljujem Varaždinskoj županiji što mi je omogućila da promociju svog romana održim u ovoj prekrasnoj palači. Na pisanje romana me nagnalo promišljanje o društvu te o društvenim trendovima za koje smatram da su jako loši i negativni. No, to su trendovi koje većina ljudi slijedi i prihvaća ih. Svakako imam u planu još nešto napisati. Naime, pri kraju sam s pisanjem jedne drame i ona će uskoro ugledati svjetlo dana – rekao je Vinter koji inače redovito utjelovljuje Petricu Kerempuha na manifestaciji seljačke bune u Donjoj Stubici.

luka_vinter_promocija_romana_zivi_ljudi_18102023_3.jpg

O romanu je govorio i Robertino Bartolec, varaždinski književnik, urednik i nakladnik, a čestitke je povodom izdavanja romana uputio i načelnik Općine Sračinec Novoselec, naglasivši pritom kreativnost i neupitni talent Luke Vintera, dok se u ime Varaždinske županije i župana Anđelka Stričaka obratio pročelnik Miroslav Huđek.

- Drago mi je da se autor odlučio svoj roman promovirati kod nas, u Županijskoj palači. Čestitam mu na njegovom prvijencu, odnosno čestitam mu na hrabrosti i entuzijazmu koje je pokazao pišući ovaj roman. Nadam se da mu ovo nije zadnje djelo, a Županija će svakako pronaći način da mu pomogne i pruži podršku – rekao je Huđek.

luka_vinter_promocija_romana_zivi_ljudi_18102023_2.jpg

luka_vinter_promocija_romana_zivi_ljudi_18102023_5.jpg

luka_vinter_promocija_romana_zivi_ljudi_18102023_4.jpg