Ludbreška akcija zelene čistke ove će se godine provesti 10. travnja

VV | 9.4.2021. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Grad Ludbreg i ove godine uključit će se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj - Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu europske akcije “World clean up day” a čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu. Ove godine se globalna akcija čišćenja prirode planira u rujnu, no potaknuti iskustvima prijašnjih godina, Grad Ludbreg će istu održati u travnju kada još vegetacija nije nabujala.

Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.

- Ovim vas putem pozivam da se pridružite i uključite u kampanju za čist okoliš, kako bismo zajedno učinili naš životni prostor ljepšim i ugodnijim, na dobrobit svih građana našega Grada. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, nećemo se kao obično okupiti na jednom mjestu već ćemo pojedinačno i u manjim skupinama otići počistiti eventualna divlja odlagališta, odnosno dijelove za koje znamo da su puni smeća - pojašnjavaju u Gradu Ludbregu.

Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti 10. travnja (subota) od 9 do 13 h, kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada.