"Ljubavna pisma" u listopadu u Centru za mlade, dijelimo 1x2 karte... Foto: Umjetničke organizacija Gllugl.

"Ljubavna pisma" u listopadu u Centru za mlade, dijelimo 1x2 karte...

VV | 29.9.2023. u 11:30h | Objavljeno u Društvo

Na Sceni Gllugl Centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu, u petak, 6. listopada gostuje kazalište Planet Art s dvije izvedbe predstave A.R. Gurneya "Ljubavna pisma". Izvedbe su na programu u 18 i 20 sati, a ulaznice po cijeni od 11 eura mogu se rezervirati mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kupiti online putem platforme mojekarte.hr.

Mi u suradnji s organizatorima dijelimo dvije karte sretnim čitateljima našeg portala. Dovoljno je da se javite u komentarima i tagirate s kime želite ići na predstavu, a prve dvije karte se dijele za izvedbu u 18 sati, a u idućim danima ćemo dijeliti također dvije karte za izvedbu u 20 sati pa ako ne osvojite sada, bit će još jedna prilika za osvojiti dvije ulaznice. Sretno.

- Melodrama "Ljubavna pisma" najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu nastala iz pera plodnog američkog dramatičara A.R. Gurneya. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu. Od tada je ovaj jedinstven dramski tekst izveden nebrojeno puta po cijelom svijetu, a u glavnim ulogama okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver, Elizabeth Taylor i drugih. U Hrvatskoj je ovaj tekst praizveden prije 20 godina u Teatru u gostima, a uz Anu Karić u ulozi Melisse, u ulozi Andyja nastupali su Relja Bašić, Boris Buzančić i Boro Miholjević. U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe - navode iz umjetničke organizacije Gllugl.