Kviz, izložba i putopisno predavanje "Time To Move" kampanje u centru za mlade P4

MGA | 29.10.2021. u 16:43h | Objavljeno u Društvo

Putopisno predavanje o jeftinijim ili besplatnim putovanjima Europom, izložba predmeta s pričama s putovanja te kviz znanja dio su završnog događaja Time To Move kampanje koji će Udruga mladih V.U.K. u suradnji s Eurodesk mrežom održati u subotu, 30. listopada u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu.

Time To Move je kampanja koju mreža Europske komisije Eurodesk provodi u mjesecu listopadu diljem Europe, a s ciljem informiranja mladih o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih iskustava i znanja.

Kampanja se provodi u zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj se raznovrsni događaji održavaju u desetak hrvatskih gradova među kojima je i Varaždin. Glavna je svrha kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije.

Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu.

Kviz, izložba i putopisno predavanje

Aktivnost u Varaždinu sastojat će se od tri dijela.

U 17 sati bit će otvoren ErasMuseum, izložba predmeta i priča sa zabavnim uspomenama s Erasmus+ putovanja.

U 18 sati zainteresirani će imati priliku iz prve ruke čuti informacije kako jeftinije ili čak besplatno putovati u sklopu Erasmus+ putovanja koje će ispričati Patricia Lacković.

U 19 sati počet će Kviz znanja u kojem će ekipe odmjeriti znanje o europskim temama (priroda, kultura, putovanja, znanost, sport i sl.). Prijave na kviz su besplatne, a mogu se prijaviti ekipe s najviše 4 igrača ili igračice. Za tri najuspješnije ekipe osigurane su nagrade, a prva nagrada su 4x pizze po izboru i 4x bowling u Medonji Bowling&Pubu. Zainteresirane ekipe mogu se prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na društvenim mrežama Facebook ili Instagram @pecetri.