Kroz EU projekt "Zaželi za OSI" zaposleno šest gerontodomaćica Foto: Ilustracija/Pexels

Kroz EU projekt "Zaželi za OSI" zaposleno šest gerontodomaćica

VV | 16.2.2022. u 19:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina osiguralo je 100% europskih sredstava za projekt "Zaželi za OSI" u vrijednosti 556.480 kuna.  

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina projekt provodi od 15. lipnja prošle godine do 15. prosinca ove godine, a u sklopu projekta zaposleno je šest žena na poslovima gerontodomaćice.

U periodu od 12 mjeseci naše zaposlenice, gerontodomaćice, pružaju uslugu pomoći u kući za više od 36 krajnjih korisnika, osoba starije životne dobi (65+) i osobe s invaliditetom. Projekt se provodi na području Grada Varaždina i Općine Cestica.

- Pružanje usluge pomoći u kući odnosi se društvenu, socijalnu i osobnu brigu o krajnjim korisnicima u njihovim domovima. Kroz projekt zaposlenice su uspješno završile program obrazovanja za poslove gerontodomaćice. Zbog epidemiološke situacije, nastava se odvijala on line. Kroz program obrazovanja uvelike se utjecalo na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti nakon završetka projekta - izvijestili su iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina.