Kroz "digitalni laboratorij" mališani u Dječjem vrtiću Bajka učili o 3D printerima i robotici Foto: DV Bajka

Kroz "digitalni laboratorij" mališani u Dječjem vrtiću Bajka učili o 3D printerima i robotici

Varaždinske vijesti | 26.6.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U varaždinskom Dječjem vrtiću Bajka dugi niz godina provode se posebni, kraći programi koji uključuju sportsku, plesnu igraonicu, rano učenje stranih jezika, igraonicu za razvoj samoregulacije i kreativnog mišljenja, STEaM igraonice te program predškole.

- Od ove pedagoške godine DV Bajka bogatiji je za još jedan kraći program elementarne robotike gdje su djeca u našem "digitalnom laboratoriju" usvajala znanja moderne IT tehnologije današnjice. Upoznala su se s aditivnom tehnologijom (3D printerom, 3D olovkama), BBC micro karticama, Bee-Bot i Micro:Maqueen Lite robotima - ističu iz vrtića.

dv_bajka_23062022_1.jpg

Napominju da je STEaM radionicama djeci omogućeno da kritički promišljaju, na kreativan način rješavaju probleme, razvijaju logičko-matematičke kompetencije te uđu u svijet prirodnih znanosti, a sve to naravno kroz igru i zabavu.

dv_bajka_23062022_2.jpg

- Ostvareni su svi ciljevi DV Bajka za ovu pedagošku godinu. Djeca pred polazak u školu uspješno su svladala program predškole te su spremna za nove izazove koje pred njih stavlja škola. Uspješno su završeni i svi posebni – kraći programi za koje su djeca na kraju dobila svoje potvrdnice o stečenom znanju. S nestrpljenjem očekujemo novu pedagošku godinu i nove izazove u STEaM radionicama - poručili su iz DV Bajka.

dv_bajka_23062022_3.jpg

Označeno u