KRETANJE-ZDRAVLJE U organizaciji HPD-a Ivančica 300-tinjak sudionika uživalo u prirodi Foto: Grad Ivanec

KRETANJE-ZDRAVLJE U organizaciji HPD-a Ivančica 300-tinjak sudionika uživalo u prirodi

Varaždinske vijesti | 28.7.2020. u 18:13h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju, 26. srpnja, 37. put u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva "Ivančica" Ivanec održana je sportsko-rekreativna, ali i turistička akcija "Kretanje – zdravlje".

Tristotinjak sudionika s ivanečke je gradske špice, odmah po svitanju, krenulo put Ivančice. Gradska špica, Prigorec, Žgano vino, Mrzljak, Črne mlake te sam vrh Ivančice šest je organiziranih punktova, na kojima su sudionici dobivali žigove kao potvrdu uspješnog prolaska svakog od njih.

Članice Društva prijatelja narodnih običaja Maska i ove su godine oživjele dašak ivanečke mistične povijesti te su na Črnim mlakama, obučene u kostime coprnica, čarobirale i dočekivale planinare i rekreativce.

Ovogodišnja akcija „Kretanje – zdravlje“ održana je prema svim propisanim epidemiološkim preporukama pa upravo iz tog razloga na vrhu Ivančice nisu održana sportska natjecanja kao što je to bio običaj proteklih godina. Međutim, sunčan dan i svježi zrak sudionici su iskoristili za cjelodnevni boravak u prirodi.

Organizatori najavljuju nastavak ove vrijedne, tradicionalne sportsko–turističke manifestacije te se nadaju da će dogodine ona imati i svoj natjecateljski, sportski dio.