Koja nas sve imena uskoro očekuju na pozornici u Areni? Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Koja nas sve imena uskoro očekuju na pozornici u Areni?

vv | 15.10.2023. u 19:16h | Objavljeno u Društvo

Nabavite ulaznice na vrijeme

Nakon koncerta u spomen na jednog od najvećih i najomiljenijih glazbenika domaće scene, Olivera Dragojevića, u Areni Varaždin ove jeseni i zime možete pronaći još glazbenih poslastica, ponešto za svakoga.

>> FOTO Arena Varaždin: Olivera više nema, ali i dalje živi u srcima vjerne publike

Rock opera: glazbeni simfo rock spektakl

28. listopada (subota) u 20 sati

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima, organiziran u suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, ove godine kreće i na turneju po Hrvatskoj. U Arenu Varaždin stiže u subotu, 28. listopada.

Program Rock opere sadrži 22 glazbena hita rock grupa, čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća. Koncertom se odražava duh autora i jedne rock epohe, u kojoj su mnoga poznata imena ušla u rock’n’roll kuću slavnih, kao i vremena kada su nastali nenadmašni hitovi i ‘’himnični’’ refreni, koji su se prenosili s koljena na koljeno’ od 70-ih godina pa sve do danas.

- Sama činjenica da čak 50 izvođača na pozornici izvodi glazbu bandova kao što su Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tina Turner, Prince, ali i brojnih drugih, već stvara dojam da se radi o najvećem glazbenom rock spektaklu na našim prostorima.

Neobičan spoj klasičnog rocka, jazz-a i opere doveo je do toga da ‘Rock Opera’ već nekoliko godina spaja, ne samo glazbene žanrove, već i različitu publiku. Dirigent i autor glazbenih aranžmana, Fedor Vrtačnik, međunarodni simfonijski orkestar, big band, solisti i rock band obećavaju, tijekom 120 minuta, povratak u vremena kada se odraslo uz ‘’dobri stari rock’’ – navode organizatori.

Grupa Dalmatino prvi put u varaždinskoj Areni

10. studenoga (petak) u 20 sati

Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine koncertom u prepunoj zagrebačkoj Areni proslavili 20 godina grupe, koja iza sebe ima brojne uspjehe te niz koncerata po Hrvatskoj i svijetu.

- Debitantski album Cukar i sol su izdali 2001. godine, osvojili Porina za novog izvođača godine, zlatne i srebrne ploče, a neke od pjesama kao što su Dajem ti rič, Dvi sestre blizanke, Ditelina s čet’ri lista, kao i najnoviji singl Refužo, danas su već dio opće pop-kulture.

U novu 2023. Dalmatino je ušao sa željom za izuzetnom koncertnom aktivnošću te za posjetom mjesta i dvorana na kojima još nisu svirali. Tri su puta rasprodali koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u prosincu 2022. isto su postigli u zagrebačkoj Areni, dok su u svome Splitu do zadnjeg mjesta ispunili legendarnu dvoranu Gripe.

Za ovu godinu najavili su veliki koncert u varaždinskoj Areni koji će se održati 10. studenoga s početkom u 20 sati.

Gibonni slavi 35 godina karijere

9. prosinca (subota)

Nakon rasprodanih koncerata u zagrebačkoj Areni u ožujku ove godine, Gibonni je najavio veliku proslavu 35 godina karijere i u Areni Varaždin. Koncert će održati u subotu, 9. prosinca ove godine.

Deseci nagrada publike i struke potvrđuju uspješnost njegove karijere, ali, kako i sam voli reći, pjesma publike na svim koncertima koje održava uvijek je najbolja potvrda da je dobro ono što radi. Bezvremenski hitovi koje je stvorio od 80-ih godina dodanas rado su pjevani ne samo u Hrvatskoj, već i diljem regije. “Tempera”, “Činim pravu stvar”, “Mirakul”, “Libar”, “Oprosti”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Judi, zviri i beštimje”, “Onako, od oka”, “Udica” te “Lažu fotografije” samo su neke od onih zbog kojih se traži karta više za koncerte.

Gibonni je najavio kako će na varaždinskom koncertu pjevati uz vrhunski bend, a očekuje vas presjek hitova.

Prljavo kazalište: Neizbrisiv trag hrvatske glazbene scene

26. prosinca (četvrtak) u 20 sati

Neumorni Prljavci ostavili su neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti i osvojili srca mnogih generacija . Punih 45 godina uveseljavaju i stare i mlade pa će isto biti i na kraju godine, 26. prosinca s početkom u 20 sati u Areni Varaždin.

- Kako su uspjeli tolike godine opstati na sceni? Prljavci se s publikom povežu kroz iskrene i emotivne tekstove. Pjesme poput “Marina”, “Mojoj majci”, “Heroj ulice” i “Sve je lako kad si mlad” postale su evergreen hitovi mnogih generacija.

Ostaju jedan od najvažnijih i najutjecajnijih bendova u povijesti hrvatske glazbe. Njihov talent, autentičnost i iskrenost u glazbi osigurali su im posebno mjesto u srcima publike, a pjesme i izvedbe ostaju žive i snažne i danas, dok nastavljaju oduševljavati nove generacije slušatelja – navode organizatori koncerta u varaždinskoj Areni.

Ulaznice za koncerte dostupne su putem sustava Eventim, na svim prodajnim mjestima Eventima među kojima je i Suvenirnica Varaždinskih vijesti na Korzu na adresi Trg Kralja Tomislava 7.