Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika od jesenskog zasjedanja Sabora ima novu članicu

Varaždinske vijesti | 14.9.2022. u 16:13h | Objavljeno u Društvo

Klub zastupnika Fokusa i nezavisnih zastupnika od jesenskog zasjedanja 12. sjednice Hrvatskog sabora povećava se pridruživanjem saborske zastupnice Natalije Martinčević te mijenja naziv u Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika, piše u priopćenju za medije Kluba zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika, koje prenosimo u cijelosti.

Predsjednik Kluba Dario Zurovec pozdravio je dolazak kolegice zastupnice Martinčević „Klub u kojemu je stranka Fokus otvoren je prema nezavisnim zastupnicima i političkim strankama koje po svojim temeljnim programskim određenjima pripadaju centru.

Članovi Kluba se dogovaraju oko zajedničkih aktivnosti i zajedno nastupaju o temama o kojima se ostvari suglasje svih članova, ali istovremeno svatko od nas zadržava svoju političku autentičnost pri stavovima i politikama koje zagovaramo“, istaknuo je Zurovec.

Dodao je kako je na početku svog mandata djelovao samostalno te je na tom iskustvu gradio Klub koji broji već četiri člana, raste i iz dana u dan jača, uvidjevši da djelovanje Kluba kao cjelovitog sastava ima snažniju mogućnost konkretnog političkog djelovanja koje u konačnici rezultira kvalitetnijim pristupom i radom u skladu s Poslovnikom HS-a.

Ulazak u Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika komentirala je i nova članica, zastupnica Natalija Martinčević.

„Narodna stranka - Reformisti čija sam zastupnica u trećem saborskom mandatu stranke, kontinuirano potvrđuje svoju poziciju liberalne centrističke stranke i svoju djelatnost nastavlja u klubu bliskih stranaka centra. Mandat Reformista dobiven samostalnim nastupom na izborima glasovima građana sjevera Republike Hrvatske vidimo kao pravo i obvezu djelovanja u interesu svih građana Hrvatske, kroz stalni napor na realizaciji programa stranke. Smatramo da će nam nastavak rada u oporbenom centrističkom klubu dati dodatni prostor za jasnije artikuliranje stavova, kritika, prijedloga i zakonskih inicijativa.“

Klub zastupnika Fokusa, Reformista i nezavisnih zastupnika u novom je sastavu službeno počeo s djelovanjem 7. rujna 2022. godine. Predsjednik kluba je Dario Zurovec (Fokus), potpredsjednik je Damir Bajs (NL), a članovi su Veljko Kajtazi (NZ) i Natalija Martinčević (Reformisti).