Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend, stižu li nam napokon topliji dani?

Varaždinske vijesti | 24.3.2018. u 09:57h | Objavljeno u Društvo

Iako temperature neće biti one prave proljetne ipak hladnoća polako posustaje te će iz dana u dan biti ugodnije. Za danas prognostičari DHMZ-a predviđaju da će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro uz mogućnost za mjestimičnu maglu. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 1, a najviša dnevna između 8 i 10 °C.

Slično nas vrijeme očekuje i sutra, i dalje bez padalina, dok će nam novi tjedan donijeti temperature iznad 10 Celzijevih stupnjeva. U ponedjeljak i utorak kiša se ne očekuje, no neka vas ne iznenadi u srijedu.

Što se biometeoroloških prilika tiče jedino će na južnom Jadranu, u drugom dijelu dana, biti razmjerno nepovoljne, osobito za srčane bolesnike, astmatičare i reumatičare, dok bi se kod meteoropata mogla pojaviti nesanica, glavobolja i loše raspoloženje. Na sjevernom Jadranu će biti biometeorološki povoljno za većinu ljudi.

U ostalim područjima Hrvatske će biti razmjerno povoljno, no zbog zadržavanja niske naoblake meteoropati bi mogli biti lošijeg raspoloženja, a mjestimično će neugodu kroničnim bolesnicima stvarati niske jutarnje temperature zraka.

Označeno u