Kako primijeniti umjetnu inteligenciju u vrtiću? Foto: Dječji vrtić Varaždin

Kako primijeniti umjetnu inteligenciju u vrtiću?

VV | 17.11.2023. u 16:41h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta "Dream, engage, act and react for Future“, kojem su partneri Portugal, Bugarska, Poljska, Turska i Češka, odgojiteljice Dječjeg vrtića Varaždin sudjelovale su na stručnom usavršavanju u Českoj.

Riječ je o dvogodišnjem projektu koji se bavi primjenom umjetne inteligencije u učenju djece rane i predškolske dobi, a uključeni odgojitelji su kreirali različite materijale kako bi se djeci približio pojam umjetne inteligencije i njezine primjene u učenju. 

- Rad s trenerima neposredno je utjecalo na podizanje razina naših digitalnih kompetencija. Marija Bencun, Ela Božović i Tajana Pavković su s ostalim sudionicima posjetile osnovnu školu u Želivu gdje su imale prilike vidjeti kako u toj školi pristupaju poučavanju. Domaćini su se potrudili prezentirati i bogatu kulturnu baštinu, pa su tako posjetili mjesto Kutná Hora te Želiv Monastery, gdje se nije mogla izbjeći degustacija njihovih domaćih piva - ističu u Dječjem vrtiću Varaždin, u kojem kažu kako sudjelovanje u Erasmus+ projektima omogućava odabir projekata koji najbolje doprinose razvoju kompetencija odgojitelja.  Na kraju edukacije sudionici su dobili certifikate.

dsaafaa.jpg