Josip Cestar novi je predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

Josip Cestar novi je predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 20.10.2021. u 10:50h | Objavljeno u Društvo

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Varaždinske županije u utorak, Josip Cestar jednoglasno je izabran za predsjednika, dok će njegov zamjenik biti Božo Kvesić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić koji je članovima Savjeta čestitao na društvenom angažmanu te im poželio puno uspjeha, kreativnosti i energije u radu, dok je župan Anđelko Stričak istaknuo kako članovi Savjeta mogu svakako računati na pomoć i podršku kako izvršne tako i predstavničke vlasti Varaždinske županije.

Savjet_mladih_Varazdinske_zupanije_19102021_2.JPG

- Svaka dobra ideja je dobrodošla, a poglavito svaka inicijativa koja će ići u smjeru razvoja naše županije. Postoji mnogo područja na kojima možete dati svoj doprinos, a dobro znate da su obrazovanje i zdravstvo područja u kojima ulažemo najviše financijskih sredstava. Cilj nam je ravnomjeran razvoj županije, povlačenje što više sredstava iz EU fondova i zato je svaki savjet ili prijedlog dobrodošao. Siguran sam da ćete svojim radom i aktivnošću u ovom Savjetu ostaviti trag – rekao je župan te naglasio kako danas mladi ljudi naprosto moraju biti uključeni u društvene tokove.

Savjet_mladih_Varazdinske_zupanije_19102021_3.JPG

Konstituirajućoj sjednici je nazočila i Ljubica Božić, županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje. Izabrani predsjednik Savjeta mladih Josip Cestar zahvalio je na povjerenju te je naznačio kako će "Savjet nastojati što češće održavati sjednice te svojom proaktivnošću biti konstruktivan i hvalevrijedan partner ovoj županijskoj vlasti".

- Veselim se radu i budućim akcijama jer je cilj da budemo aktivni, vrijedni i kreativni – rekao je Cestar.

Savjet, sukladno Odluci, ima 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a članovi sadašnjeg Savjeta su, osim predsjednika Cestara i njegovog zamjenika Kvesića, i Katarina Meštrić, Patricija Dugi, Josip Pokorny, Luka Antončić, Nikolina Bačko, Ivana Bedeković, Mihael Leskovar, Danijel Sokač i Petra Korpar.

Savjet_mladih_Varazdinske_zupanije_19102021_1.jpg

Mandat članovima traje tri godine, a u Savjet se mogu birati osobe u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina i to s prebivalištem/boravištem na području Varaždinske županije.

Savjet_mladih_Varazdinske_zupanije_19102021_4.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci