Još jedno uspješno samostalno logorovanje za ludbreške izviđače

vv | 18.7.2024. u 15:50h | Objavljeno u Društvo

Prošlog petka dvadeset četvero ludbreških izviđačica i izviđača vratilo se sa svojeg 21. desetodnevnog samostalnog logorovanja pod šatorima u Auto kampu Jazina u Tisnom.

Uz redovan izviđački program logorovanja prema uzrastima, samostalno su podigli i uređivali logor, izvršavali dnevne i noćne dužnosti, prali suđe, ručnike i odjeću, učili kako šivati iglom i koncem, pekli palačinke i pomagali u pripremanju obroka.

Zbog velikih vrućina bili su samo na jednom pohodu, ali su zato gledali izviđački film, učili o sigurnosti mladih i sigurnosti na internetu, upoznali se i kratko družili s grupom belgijskih izviđača koji su istovremeno boravili u kampu, igrali se, kupali i sunčali.

Luka Hižak, Marta Ivančok i Vanessa Srečman prvi puta su logorovali i osvojili svoje prve stupnjeve znanja – brončane javore. Za najboljeg sudionika logorovanja proglašen je predvodnik Leon Posavec, a Marta Ivančok imenovana je za izviđačicu – kadetkinju koja će se obrazovati za buduću mladu voditeljicu.

Logorovanje su financijski pomogli donatori i sponzori – ludbreške tvrtke, a uz tehničku pomoć starijih, logorovanje su vodilli Lukas Vađunec kao voditelj, Teo Jug kao pomoćnik, te Luka Murić, Anja Premec i Anastasiia Kuzurman koji su bili voditelji izviđačkih patrola.

Galerija slika