Jeste li znali? Dućanska ulica ukrašena je ručno izrađenim ukrasima od slamki! Foto: Krešimir Đurić

Jeste li znali? Dućanska ulica ukrašena je ručno izrađenim ukrasima od slamki!

D.P./Varaždinske vijesti | 8.12.2017. u 09:40h | Objavljeno u Društvo

O prekrasnom uređenju grada Varaždina za ovogodišnji Advent već smo mnogo pisali, no svaki dan otkrijemo još pokoji detalj.

Posljednje fascinantno iznenađenje otkrila nam je varaždinska dizajnerica Maja Patafta koja nam je objasnila kako su nastali prekrasni ukrasi kojima je ove godine ukrašena Dućanska ulica.

- Radi se o geometrijski sklapanim oblicima od plastičnih slamki. Ukrase je ručno sklapalo četvero ljudi gotovo dva tjedna - otkrila nam je Maja koja je uređenje idejno osmislila.

- Inspiracija su bile geometrijske strukture pahuljica koje smo pretočili u ukrase - pojasnila nam je Maja, nakon čega nam se Dućanska ulica čini još čarobnija.

DSC 3766 resize

Maja, koja je i lani ukrašavala Dućansku ulicu, ali na drugi način, kaže kako kod ukrašavanja grada brojne faktore treba uzeti u obzir.

- Kroz Dućansku prolaze dostavna vozila pa ukrasi ne smiju biti prenisko i ne smiju biti preteški, a i samo postavljanje je dosta zahtjevno. Mislim da smo sve zahtjeve zadovoljili i ja sam zadovoljna, a nadam se da i šetači - kazala nam je Maja koja svima preporučuje da uzmu slamke u ruke i zabave se.

- Izrada oblika od slamki je jako zabavna i kretivna. To je kao da se bavite pravim mozgalicama - kazala nam je Maja koja je ljetos na moru vodila i radionice izrade sličnih oblika.

- Rado bi to ponovila u Varaždinu, ako bude interesa - poručila je Maja.