Aso Ponos i Marocchino u finalu varaždinskog malonogometnog turnira

| 6.1.2018. u 09:19h | Objavljeno u Sport

U finalu 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu, pod imenom „Magma Pan kup Varaždin“, igrat će krapinski ASO Ponos i varaždinski CB Marocchino, dok će se za titulu pobjednika veteranskog turnira boriti branitelj naslova Hudek Trgotrans iz Biljevca i Eurotransporti Kostanjevec iz Hrašćice. Završni je program danas, na blagdan Sveta tri kralja, od 16 sati, a velika finala su u 18 i 19 sati.

Polufinalni dan, pred punim tribinama Graberja, otvorili su Hudek Trgotrans iz Biljevca i koprivnički OPG Radiček Petgrad Nikotrade. Branitelj naslova nije dao puno prilika Koprivničanima, već u prvom poluvremenu bilo je 3:0 (Leskovar, Šimić, Drenski), OPG Radiček je uspio tek ublažiti poraz golom Danijela Radičeka u predzadnjoj minuti, za konačnih 3:1.

Uslijedila su dva fantastična seniorska polufinala. Koprivnička Jelena Trade i krapinski ASO Ponos odigrali su tvrdu utakmicu, krapinski su nogometaši dominirali, međutim prvi su zabili Koprivničani, u 4. minuti drugog poluvremena, sjajnim projektilom Silvija Totha. Prednost Jelene Trade nije dugo trajala, četiri minute kasnije poravnao je Denis Švaljek.

Tih 1:1 na semaforu je stajalo sve do zadnje minute i, kad smo već svi očekivali produžetke, ASO Ponos je odigrao akciju za udžbenike, Damir Repinc dočekao loptu na desnoj strani šesterca i iz blizine zabio za veliko slavlje ASO Ponosa, koji je iz Graberja doslovno izjurio, u automobile pa na drugo polufinale u Križevce. I taj su susret krapinski dečki također dobili i večeras ih čekaju čak dva finala, Varaždin pa Križevci.

Ljepotica večeri bio je sraz MNK Črešnjeva i varaždinskog Marocchina. Uz huk s tribina Črešnjevo je povelo golom svojeg junaka Saše Hojskog u 7. minuti, međutim svojeg junaka ima i CB MarocchinoLuku Modrića. Luka je tri minute prije odmora izjednačio na 1:1 i taj je rezultata stajao sve do osam minuta prije kraja.

A onda je čarobnu minijaturu izveo Domagoj Petrić – dribling u jednu pa u drugu stranu i bomba u rašlje – 2:1 za Črešnjevo, za novi delirij na tribinama! Samo je minuta i pol dijelila Črešnjevo do velikog finala, a onda se opet dogodio – Luka Modrić.

S 10-ak metara zabio je za 2:2 i za – produžetke, u kojima je bilo tvrdo, bez pogodaka, pa se prišlo šestercima, gdje je novi junak postao Marko Galoši, obranivši najprije penal Igoru Prahiću, a onda i Alenu Kokotecu. Modrić i Oštrek bili su precizni za CB Marocchino, za njihovo prvo veliko finale.
 
Polufinalni su dan zaključili veterani Bilikuma i Eurotransporta Kostanjevec. Dečki iz Hrašćice neočekivano su uvjerljivo izborili finale, do poluvremena je bilo 2:0 (Mikulec, Herceg), u završnici su utakmice, kad je Bilikum izvukao vratara, zabili još Mikić, Habek i Hranić, za na kraju uvjerljivih 5:0.

RASPORED DANAŠNJIH UTAKMICA

16:00    (VET) Za 3. mjesto: OPG RADIČEK PETGRAD NT (Koprivnica) - CB BILIKUM (Varaždin)
16:45    Ekshibicijska utakmica mlađih uzrasta - ŠN LUMEN
17:20    (SEN) Za 3. mjesto: JELENA TRADE (Koprivnica) - MNK ČREŠNJEVO
18:10    Nastup mladih članova SPK Valcer
18:20    (VET) FINALE: HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) - EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC
19:00    (SEN) FINALE: ASO PONOS (Krapina) - CB MAROCCHINO (Varaždin)
20:00    Proglašenje najboljih momčadi i pojedinaca
20:30    AFTER PARTY