Jednoglasno potvrđene Nagrade za životna djela Kerekešu, Talanu i Kocmanu

| 30.11.2020. u 20:59h | Objavljeno u Društvo

Na današnjoj sjednici su podržani prijedlozi o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina u 2020. godini.

Tako će Povelju počasnog građanina Varaždina pripasti Marinu Milkoviću, Nagrade za životno djelo idu Ljubomiru Kerekešu, Branislavu Kocmanu i Stjepanu Talanu, Nagrada Grada Varaždina ide Krešimiru Čopu, Darinki Hajduk Vučić, Josipu Kleinu i Svjetlani Makaj, Plaketa Grada Varaždina će dobiti Aeroklub Aerodrom Varaždin, Auto škola Crnković, Hrvački klubu Vindija, Varaždinsko književno društvo i Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi“ podružnice Varaždinske županije, dok će Medalje Grada Varaždina pripasti Antici Bregović, Božidaru Horvatu, Zoranu Jeftiću, Marini Kereša, Miroslavu Kocijanu, Josipu i Zdenki Levanić, Zdenku Marenčiću, Marini Šimek, Rifatu Trpezi i Lani Velimirović Vukalović.

- Imali smo širok popis i većinom je bila riječ doista o našim uglednim Varaždincima koji su ostavili trag u našem gradu. Ono što je sretna okolnost da imamo iz svih sfera života kandidate i mislim da smo obuhvatili širok raspon građanske kulture u Varaždinu - objasnio je gradonačelnik Ivan Čehok.

Iako je jednoglasno prihvaćen popis svih predloženih dobitnika, gradski vijećnik Neven Bosilj je upozorio da oporba nije bila dio Povjerenstva koji je donio prijedloge i da se to sa sljedećim mandatom mora promijeniti.

- Potrebno je uključiti oporbu. U većini susjednih gradova je normalni demokratski standard da je predsjednik oporbe u tom Povjerenstvu. Imamo i slučajeve da su predsjednici tih Povjerenstva iz oporbe. Do sada smo dva puta bili suzdržani jer je u prijašnjim odlukama bilo doista svega i svačega, ali s obzirom da ovaj puta su izuzezni ljudi predloženi bit ćemo za - rekao je Bosilj.