Izraelsko marokanska glazbena poslastica danas na Kazališnom trgu!

VV | 6.7.2022. u 10:49h | Objavljeno u Društvo

Grupa Sfatayim aktivna je već dugo vremena i zadovoljstvo nam je što ih možemo ugostiti u Hrvatskoj, u Varaždinu. Ovaj projekt, u suorganizaciji veleposlanstva Države Izrael i veleposlanstva Kraljevine Maroko ima veliki značaj za sve nas, a posebno kad u obzir uzmemo povijesne odnose između tih dvaju država i njihovu nesalomljivu sponu – zajednicu marokanskih Židova.

Članovi Sfatayima su Izraelci s korijenima iz Maroka, a njih identitet vidljiv je i u imenu grupe – Sfatayim naime ima dvostruko značenje na hebrejskom, te može značiti i ‘usta’ i ‘jezik’, što je i prikladno ime za grupu koja svojim ustima i svojim jedinstvenim marokanskim jezikom priča jedinstvenu glazbenu priču, u kojoj kombinira izraelske i marokanske utjecaje te čuva i dijeli svoju specifičnu kulturu, što je zaista senzacionalan pothvat.

Koncert grupe Sfatayim održat će se u srijedu, 6. srpnja s početkom u 20:30 na Kazališnom trgu, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin. 

Ulaznice za koncert se ne naplaćuju, a u slučaju loših vremenskih uvjeta, koncert se s Kazališnog trga seli u Veliku koncertnu dvoranu HNK u Varaždinu!